Pārlekt uz galveno saturu

Lauka diena "Holšteinas HM un HS govju genotipa un ēdināšanas ietekme uz piena produktivitātes un atražošanas rādītājiem"

Sākas
Beidzas

LLKC sadarbībā ar piena lopkopības saimniecību SIA "Kalnāji", Zemnieku saeimu un Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāti (LBTU) aicina apmeklēt demonstrējuma lauka dienu piensaimniecībā par Holšteinas HM un HS govju genotipa un ēdināšanas ietekme uz piena produktivitātes un atražošanas rādītājiem. 

Lauka diena notiks 11. septembrī divās daļās no plkst. 9.30 līdz plkst. 14.00. Sākums LLKC "Lielozoli" mācību un demonstrējumu centrs, Slampes pagasts, Tukuma novads, turpinājums SIA "Kalnāji" govju novietnē "Līvas" Tukumā novada Slampes pagastā.

Lauka dienā būs iespēja uzzināt par Holšteinas sarkanās (HM) un Holšteinas melnraibās (HM) šķirnes govju apsaimniekošanas īpatnībām vienā ganāmpulkā, iepazīties ar demonstrējuma gaita un starp demonstrējuma rezultātiem, kā arī Holšteinas šķirnes - melnraibo un sarkanraibo govju lineāro pazīmju vērtējumu.

Saimniecības vadītājs iepazīstinās ar saimniekošanu slaucamo govju novietnē "Līvas", kas ir ekspluatācijā no 2013. gada. Lopkopības nozares vadītāja un dzīvnieku vērtētāji dalīsies savā darba pieredzē.

Papildu informācija un pieteikšanās: Anita Siliņa uz norādītajiem kontaktiem: e-pasts: anita.silina@llkc.lv  vai zvanot uz tālruni 28601061.

Demonstrējuma tēma (lote): "Slaucamo govju genotipa un ēdināšanas kvalitātes ietekme uz govju piena produktivitātes un atražošanas rādītājiem" (LAD līguma Nr. 10.2.1-2.36/23/P6.). 4. lote.

Pasākuma programma pieejama, izmantojot šo saiti.

Pievienots 05/09/2024
Portāla administrators