|
Varš (Cu) d.p. |
LVS EN ISO 6869:2002 |
|
Sausna |
LVS EN 13040:2008 8.1; 9-11 |
|
Cinks (Zn) d.p. |
LVS EN ISO 6869:2002 |
|
Kopslāpeklis (N) |
LVS EN 13654-1/NAC:2004 |
|
Kopslāpeklis (N) dabīgā paraugā |
LVS EN 13654-1:2003 |
|
Kopslāpeklis(N) |
LVS EN 13654-1:2003 |
|
Kopslāpeklis(N),sausnā |
LVS EN 13654-1:2003 |
|
Fosfors (P) |
*LVS ISO 6598:2001 |
|
Kālijs (K) |
LVS ISO 9964-3:2000 |
|
Kopējais sausnas saturs (mitrs paraugs) |
LVS EN ISO 6498:2012, 7.5. |
|
Koppelni |
LVS EN 13039:2012 |
|
pH |
LVS EN 13037:2012 |
|
Amonija slāpeklis (N/NH4) dabīgā paraugā |
ΓOCT 26180-84, met.2 |
|
Mitrums |
ISO 6496:1999 |
|
Varš (Cu) |
LVS EN ISO 6869:2002 |
|
Mangāns (Mn) |
LVS EN ISO 6869:2002 |
|
Sausna (sauss paraugs) |
ISO 6496:1999 |
|
Dzelzs (Fe) |
LVS EN ISO 6869:2002 |
|
Cinks (Zn) |
LVS EN ISO 6869:2002 |
|
Ogleklis (C) |
C, S analizatora metode |
|
Slāpeklis |
LVS EN ISO 5983-2:2009 |
|
Sērs (S) |
C, S analizatora metode |
|
Kopproteīns (d. p.) |
LVS EN ISO 5983-2:2009 |
|
Kokšķiedra |
ISO 5498:1981 |
|
Kopproteīns |
LVS EN ISO 5983-2:2009 |
|
Nātrijs (Na) |
LVS ISO 11047:2003 |
|
Kalcijs (Ca) |
LVS EN ISO 6869:2002 |
|
Niķelis (Ni) |
LVS ISO 11047:2003 |
|
Magnijs (Mg) |
LVS EN ISO 6869:2002 |
|
Hroms (Cr) |
LVS ISO 11047:2003 |
|
ADF |
LVS EN ISO 13906:2008 |
|
NEL |
Aprēķins |
|
Tauki |
ISO 6492:1999 |
|
Saistītais proteīns |
Forage analyses, USA, met. 6:1993 |
|
Ciete |
LVS EN ISO 10520:2001 |
|
Lignīns |
LVS EN ISO 13906:2008 |
|
Metāna iznākums (MEV) |
Aprēķins |
|
Etiķskābe |
ΓOCT23637-90; ΓOCT 23638-90 |
|
Šķīstošais proteīns |
Nor For metode-2006 |
|
Sviestskābe |
ΓOCT23637-90; ΓOCT 23638-90 |
|
Pienskābe |
ΓOCT23637-90; ΓOCT 23638-90 |
|
Aizsargātais proteīns no kopproteīna |
Aprēķinu metode |
|
Tīrproteīns |
Barnšteina metode |
|
Kokšķiedra (d.p.) |
ISO 5498:1981 |
|
Kokšķiedra |
ISO 5498:1981 |
|
Neitrāli skalotākokšķiedrasfrakcijaNDF(d. p.) |
LVS EN ISO 16472:2006 |
|
Neitrāli skalotā kokšķiedras frakcija (NDF) |
LVS EN ISO 16472:2006 |
|
Skābi skalotā kokšķiedras frakcija ADF (d. p.) |
LVS EN ISO13906:2008 |
|
Skābi skalotā kokšķiedras frakcija (ADF) |
LVS EN ISO13906:2008 |
|
Netto enerģija laktācijai (NEL) |
Aprēķinu metode |
|
Neto enerģija uzturēšanai (NEM) |
Aprēķinu metode |
|
Neto enerģijas pieaugums (NEG) |
Aprēķinu metode |
|
Sausnas sagremojamība (TDN/DDM) |
Aprēķinu metode |
|
Sausnas uzņemšana (DMI) |
Aprēķinu metode |
|
Relatīvā barības vērtība (RFV) |
Aprēķinu metode |
|
ME atgremotājiem |
Aprēķinu metode |
|
ME putniem |
Aprēķinu metode |
|
ME cūkām |
Aprēķinu metode |
|
Sagremojamība (OMD) |
Celulāžu metode |
|
Lignīns |
LVS EN ISO13906:2008 |
|
pdNDF |
Aprēķinu metode |
|
Tauki |
ISO 6492:1999 |
|
Tauki (d.p.) |
ISO 6492:1999 |
|
Koppelni |
ISO 5984:2022 |
|
Koppelni (d.b.) |
ISO 5984:2022 |
|
Kalcijs (Ca) |
LVS EN ISO 6869:2002 |
|
Kalcijs (Ca) d. p. |
LVS EN ISO 6869:2002 |
|
Fosfors (P) |
ISO 6491:1998 |
|
Fosfors (P) d. p. |
ISO 6491:1998 |
|
Kālijs (K) |
LVS EN ISO 6869:2002 |
|
Kālijs(K) d.p. |
LVS EN ISO 6869:2002 |
|
Magnijs(Mg) d.p. |
LVS EN ISO 6869:2002 |
|
Magnijs (Mg) |
LVS EN ISO 6869:2002 |
|
Nātrijs (Na) |
LVS EN ISO 6869:2002 |
|
Nātrijs ( Na) d.p. |
LVS EN ISO 6869:2002 |
|
Cinks (Zn) |
LVS EN ISO 6869:2002 |
|
Varš (Cu) |
LVS EN ISO 6869:2002 |
|
Varš (Cu) d.p. |
*LVS EN ISO 6869:2002 |
|
Mangāns (Mn) |
LVS EN ISO 6869:2002 |
|
Dzelzs (Fe) |
LVS EN ISO 6869:2002 |
|
Reducējošie cukuri |
LVS 252:2000 |
|
Ciete |
LVS EN ISO 10520:2001 |
|
Ciete (d. p.) |
LVS EN ISO 10520:2001 |
|
Ogleklis (C) |
CS-500 analizatora metode |
|
Sērs (S) |
CS-500 analizatora metode |
|
Kopproteīns |
LVS EN ISO 12099:2010 (NIR) |
|
Kokšķiedra |
LVS EN ISO 12099:2010 (NIR) |
|
Neitrāli skalotā kokšķiedras frakcija (NDF) |
LVS EN ISO 12099:2010 (NIR) |
|
Skābi skalotā kokšķiedras frakcija (ADF) |
LVS EN ISO 12099:2010 (NIR) |
|
Netto enerģija laktācijai (NEL) |
LVS EN ISO 12099:2010 (NIR) |
|
Neto enerģija uzturēšanai (NEM) |
LVS EN ISO 12099:2010 (NIR) |
|
Neto enerģijas pieaugums (NEG) |
LVS EN ISO 12099:2010 (NIR) |
|
Sausnas sagremojamība (TDN/DDM) |
LVS EN ISO 12099:2010 (NIR) |
|
Sausnas uzņemšana (DMI) |
LVS EN ISO 12099:2010 (NIR) |
|
Relatīvā barības vērtība (RFV) |
LVS EN ISO 12099:2010 (NIR) |
|
ME atgremotājiem |
LVS EN ISO 12099:2010 (NIR) |
|
Koppelni |
LVS EN ISO 12099:2010 (NIR) |
|
Kalcijs (Ca) |
LVS EN ISO 12099:2010 (NIR) |
|
Fosfors (P) |
LVS EN ISO 12099:2010 (NIR) |
|
Kālijs (K) |
LVS EN ISO 12099:2010 (NIR) |
|
Magnijs (Mg) |
LVS EN ISO 12099:2010 (NIR) |
|
Ciete |
LVS EN ISO 12099:2010 (NIR) |
|
Reducējošie cukuri |
LVS EN ISO 12099:2010 (NIR) |
|
Etiķskābe |
ΓOCT 23637-90; ΓOCT 23638-90 |
|
Sviestskābe |
ΓOCT 23637-90; ΓOCT 23638-90 |
|
Pienskābe |
ΓOCT 23637-90; ΓOCT 23638-90 |
|
Vides reakcija (pH) |
ΓOCT 26180-84, met.3 |
|
Amonija slāpeklis (N/NH4) |
ΓOCT 26180-84, met.2 |
|
Aminoskābes |
LVS EN ISO 13910-2005 |
|
Triptofāns |
|
|
Holesterīns |
Chen et al.; (2015) Determination of cholesterol and four phytosterols in foods without derivatization by gas chromatography-tan |
|
Taukskābes |
LVS CEN ISO/TS 17764-1 |
|
Metāna iznākums (MEV) |
Aprēķinu metode |
|
Kadmijs (Cd) |
LVS EN ISO 6869:2002 |
|
Svins (Pb) |
LVS EN ISO 6869:2002 |
|
Kopslāpeklis(N),sausnā |
LVS EN 13654-1/NAC:2004 |
|
Kopproteīns |
LVS EN 13654-1:2003 |
|
Kālija oksīds (K2O) |
Aprēķins |
|
Kalcijs (Ca) |
LVS EN 14082:2003 |
|
Magnijs (Mg) |
LVS EN 14082:2003 |
|
Nātrijs (Na) |
LVS EN 14082:2003 |
|
Cinks (Zn) |
LVS EN 14082:2003 |
|
Cinks (Zn) d.p. |
*LVS EN ISO 6869:2002 |
|
Varš (Cu) |
LVS EN 14082:2003 |
|
Mangāns (Mn) |
LVS EN 14082:2003 |
|
Dzelzs (Fe)d.b. |
*LVS EN ISO 6869:2002 |
|
Dzelzs (Fe) |
LVS EN 14082:2003 |
|
Kālijs (K) |
LVS EN 14082:2003 |
|
Mitrums-eļļas augu sēklās |
LVS EN ISO 665:2020 |
|
Eļļas saturs augu sēklās |
LVS EN ISO 659:2009 |
|
Eļļas saturs augu sēklu atlikumos |
LVS EN ISO 734-1:2007 |
|
Mitruma saturs - gaļa un gaļas produkti |
LVS ISO 1442:1997 |
|
Sausnas saturs-gaļa un gaļas produkti |
LVS ISO 1442:1997 |
|
Kopproteīns - gaļa un gaļas produkti |
LVS ISO 937:1978 |
|
Fosfors (P), sausnā |
*LVS ISO 6598:2001 |
|
Slāpeklis - gaļa un gaļas produkti |
LVS ISO 937:1978 |
|
Tauki- gaļa un gaļas produkti |
LVS ISO 1443:1973 |
|
Pelni- gaļa un gaļas produkti |
ISO 936:1998 |
|
pH - gaļa un gaļas produkti |
LVS ISO 2917:1999 |
|
Cukuri |
AEŠH |
|
Sagremojamība (OMD) d.p. |
Celulāžu metode |
|
Organiskā viela |
LVS EN 13039:2012 |
|
Varš (Cu) |
*LVS EN ISO 6869:2002 |
|
Cinks (Zn) |
*LVS EN ISO 6869:2002 |
|
Sagremojamība (OMD) |
Celulāžu metode |
|
Cinks (Zn) d.p. |
LVS EN ISO 6869:2002 |
|
Kālijs(K) d.p. |
LVS EN ISO 6869:2002 |
|
Mangāns (Mn) d.p. |
*LVS EN ISO 6869:2002 |
|
Fosfora oksīds (P2O5) |
Aprēķinu metode |
|
Cinks (Zn) |
*LVS EN ISO 6869:2002 |
|
Fosfora oksīds (P2O5) |
Aprēķins |