Pārlekt uz galveno saturu

Ūdeņraža auto demonstrējumi un tikšanās pie Inženierzinātņu un informācijas tehnoloģiju fakultātes

Sākas
Vieta
LBTU Inženierzinātņu un informācijas tehnoloģiju fakultātē, J. Čakstes bulvāris 5

Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātē (LBTU) Jelgavā notiks Baltijas jūras reģiona projekta "BSR HyAirport" partneru tikšanās, piedaloties Inženierzinātņu un informācijas tehnoloģiju fakultātes (IITF) un Latvijas Ūdeņraža asociācijas pārstāvjiem. Tikšanās mērķis ir pārrunāt pētniecības tālāko virzību realizētajā projektā (https://interreg-baltic.eu/projects/bsr-hyairport/).

Tāpat no plkst. 15.00 pie Inženierzinātņu un informācijas tehnoloģiju fakultātes (IITF) gan studējošajiem, gan mācībspēkiem un zinātniekiem būs iespēja iepazīties ar ūdeņraža izmantošanas jaunumiem, iztaujājot gan LBTU profesoru Aigaru Laizānu, gan LŪA valdes priekšsēdētāju Aivaru Starikovu. Sarunai pievienosies arī Jelgavas valstspilsētas vadība, kā arī Jelgavas autobusu parka un Gren pārstāvji, lai pārrunātu nozares aktualitātes un vienotos par tālākajiem soļiem sadarbībā, attīstot Jelgavā ūdeņraža ražošanu un demonstrējot ūdeņraža elektrisko autobusu pilsētas satiksmē. Tiks demonstrētas arī divas vieglās automašīnas - Hyundai Nexo un Toyota Mirai, kurās kā degvielu izmanto ūdeņradi. 

Projekts tiek īstenotas "Interreg" Baltijas jūras reģiona programmas 2021.-2027. gadam ietvaros. Projekta kopējais budžets 4 832 465,73 EUR, no tiem ERAF līdzfinansējums 80% jeb 3 865 972,58 EUR. LBTU budžeta daļa 133 660,80 EUR, no tiem ERAF līdzfinansējums 106 928,64 EUR.

Logo
Pievienots 03/09/2024
Portāla administrators