Pārlekt uz galveno saturu

Izstāde "Zinātne Latvijai" Jelgavas pils Vītņu kāpnēs

Sākas
Beidzas
Vieta
Vītņu kāpņu foajē, Lielā iela 2

30. augustā plkst. 11.00 Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātē (LBTU) norisināsies izstādes "Zinātne Latvijai" atklāšanas pasākums. Kalendārs "Zinātne Latvijai 2024" aicina iepazīties ar 12 neatkārtojamām un aizraujošām zinātnes personībām.

Zinātnieki ar saviem pētījumiem palīdz rast risinājumus globāliem izaicinājumiem un ikdienas problēmām, darbojoties tādās jomās kā heterogēnas vienčipa sistēmas un to programmēšana, inovatīvi polimēri, litija un nātrija jonu bateriju materiāli, satelītdati un ģeogrāfiskās informācijas sistēmas, molekulārā ģenētika un funkcionālā genomika, fluora un supramolekulārā ķīmija, zemes resursu un ainavu ilgtspējīga pārvaldība, radošā uzņēmējdarbība, ilgtspējīgu materiālu pielietojums iepakojumos, notekūdeņu monitorēšana un attīrīšana.

Kalendārā starp 12 izciliem Latvijas zinātniekiem iekļauts stāsts arī par LBTU Lauksaimniecības un pārtikas zinātnes fakultātes profesori un vadošo pētnieci Sandru Muižnieci - Brasavu, kā arī Agroresursu un ekonomikas institūta (AREI) Zinātniskās padomes priekšsēdētāju un Bioekonomikas nodaļas vadītāju Pēteri Lakovski.

Izstāde apskatāma būs līdz 30. septembrim. 

Pievienots 19/08/2024
Portāla administrators