Pārlekt uz galveno saturu

Jelgavas pils bezmaksas ekskursijas Eiropas Kultūras mantojuma dienu ietvaros

Sākas
Beidzas
Vieta
LBTU Jelgavas pils pagalmā, Lielajā iela 2, Jelgavā

Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte Eiropas kultūras mantojuma dienu programmas ietvaros piedāvā apmeklēt vērienīgo baroka laika vēstnesi - Jelgavas pili, lai iepazītos ar tās vēsturi un vērienīgajiem atjaunošanas darbiem, kas ar Emisijas kvotu izsolīšanas instrumenta un Zemkopības ministrijas atbalstu ilga četrus gadus un noslēdzās 2020. gada nogalē.

Jelgavas pils šogad svin 286 gadu jubileju un ir izcils piemērs, kā saglabāt kultūrvēsturisko mantojumu un vienlaikus nodrošināt ēkas energoefektivitāti un ilgtspēju. Atjaunošanas laikā pilī izbūvēta jauna ventilācijas sistēma, uzstādīta rekuperācijas sistēma, kas nodrošina kvalitatīvu gaisa apmaiņu.  Paralēli ventilācijas sistēmas izbūvei pilī ir izgatavotas un atjaunotas 26 ārdurvis un 6 balkona durvis, kā arī izgatavots 701 jauns logs, atjaunoti un restaurēti 79 logi un restaurēti 16 logi. Tādējādi ievērojami samazinājies ēkas siltumenerģijas zudumus.

Lai dotu iespēju ikvienam interesantam iepazīties ar atjaunošanas darbos paveikto un redzēt, kā vienā ēkā vēsturiskā gaisotne sadzīvo ar moderno universitātes vidi, 7. septembrī plkst. 10.00 un 12.00 piedāvājam bezmaksas ekskursijas gida pavadībā. To laikā apskatīsim Jelgavas pils muzeju un atjaunotās telpas, kas ikdienā nav pieejamas tūristu apskatei (Aula, Fundamentālās bibliotēkas lasītava, Senāta telpa u.c.). Uz tikšanos Jelgavas pils pagalmā!

logo
Pievienots 30/07/2024
Portāla administrators