PĀRTIKAS ZINĀTNE
ĪSUMĀ PAR PROGRAMMU
Studiju līmenis:
Doktora studiju programma
Studiju veids un ilgums:
Pilna laika studijas: 3 gadi (6 semestri)
Iegūstamais grāds un/vai kvalifikācija:
Zinātnes doktora grāds zinātnes doktors (Ph.D.) inženierzinātnēs un tehnoloģijās
Programma akreditēta:
15.12.2028.
Studiju maksa semestrī:
Pilna laika studijās: 1500 eur
Valsts finansētās budžeta vietas:
līdz 6
Valsts stipendijas apmērs – 140 eur
Programmas apjoms:
180 kredītpunkti (KP) (180 ECTS), no kuriem 30-45 KP - teorētiskās studijas, 135-150 KP - zinātniski pētnieciskais darbs
Lekciju norises vieta:
Jelgava
Studiju programmas mērķis ir sagatavot atbilstoša līmeņa speciālistus zinātnisko problēmu risināšanai, kas saistītas ar pārtikas produktu ražošanu un uztura pilnveidošanu un nodrošināt zinātniski pedagoģisko kadru nomaiņu Pārtikas tehnoloģijas fakultātē un citās zinātniskās iestādēs, kas saistītas ar zinātniski pētnieciskā darba virzienu šajā zinātņu nozarē.
PROGRAMMAS SATURS
Teorētiskās studijas:
- apakšnozares vai apakšnozares virziena speckurss,
- pētījumu metodoloģija (pārtikas zinātnē),
- pētījumu virziena speckurss,
- profesionālās svešvalodas speckurss.
Zinātniski pētnieciskais darbs:
- pētniecība, t.sk. kursi Lietišķās daudzvariāciju metodes I un II, Zinātnisko rakstu sagatavošana,
- pētījumu rezultātu prezentēšana,
- pētījumu rezultātu publicēšana,
- promocijas darba izstrādāšana un noformēšana.
UZŅEMŠANAS PRASĪBAS
- maģistra grāds pārtikas zinātnē vai tam pielīdzinātā izglītība,
- pretendentiem, kuri maģistra grādu ir ieguvuši citā radniecīgā nozarē, ir jānokārto iestājeksāmens izvēlētājā zinātnes nozarē.
KONTAKTINFORMĀCIJA
Programmas direktore
Profesore, Dr.sc.ing. Tatjana Ķince
Pārtikas institūts
E-pasts: tatjana.kince@lbtu.lv
Doktorantūras skola
Lielā iela 2, Jelgava, LV-3001
Tālrunis: 63045543
E-pasts: postgraduate@lbtu.lv