Pārlekt uz galveno saturu

Lepojamies! Dizaina darbu konkursā 1. vietu nominācijā "Dizaina pētniecība" un prestižo balvu "Gada labākais students dizaina pētniecībā" iegūst Linda Ligute – Millere

Attēla autors: No LLU arhīva

Svinīgi godināti Latvijas Dizaineru savienības organizētā skolu un augstskolu dizaina darbu konkursa "Dizaina arēna 2024" laureāti, kuru vidū arī Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes (LBTU ESAF) profesionālā maģistra studiju programmas "Uzņēmējdarbības vadība" absolvente un Inženierzinātņu un informācijas tehnoloģiju fakultātes (IITF) Mehānikas un dizaina institūta pasniedzēja Linda Ligute – Millere.

"Dizaina arēna 2024" ir vienīgais visu dizaina nozaru Latvijas mēroga konkurss izglītības iestāžu audzēkņiem un studentiem. Šogad pirmo reizi tajā startēja arī LBTU pārstāve.

Linda konkursā uzrādīja augstu sniegumu, iegūstot 1. vieta augstskolu dizaina darbu konkursā kategorijā "Dizaina pētniecība" un prestižo balvu "Gada labākais students dizaina pētniecībā". Viņa konkursā piedalījās ar maģistra darbs "Dizaina domāšana pārmaiņu vadības instruments veselības aprūpes nozarē", kas veiksmīgi apvienot trīs jomas - medicīnu, produktu dizainu un uzņēmējdarbību. Maģistra darba vadītāja: Dr. oec. Līga Jankova, kura saņēma pateicības rakstu. 

Laureātes darba mērķis ir dizaina domāšanas pārmaiņu vadībā analīze. Par savu darbu viņa stāsta: "Pirmajā nodaļā raksturots dizaina domāšanas jēdziens, analizētas dažādu autoru sniegtās dizaina domāšanas definīcijas un Izvērtēti dizaina domāšanas pielietojuma veidi, ietekmes noteikšanas metožu pielietojums veselības aprūpes nozares pārmaiņu vadībā. Turpinājumā apkopots un analizēts veselības aprūpes nozares un Latvijas Republikas divu vadošo ārstniecības iestāžu normatīvais regulējums, kas ietekmē pārmaiņu vadības procesus un kopējo efektivitāti. Savukārt trešajā nodaļā raksturota Latvijas veselības aprūpes nozares efektivitāte, izvērtējot rezultatīvos rādītājus, un tās ietekmējošie faktori, veikta dizaina domāšanas pielietojuma veselības aprūpes nozares ārstniecības iestāžu pārmaiņu vadības procesos analīze, izmantojot struktūrvienību vadītāju anketēšanu un iegūto datu apstrādi."

"Iegūtās godalgas ir nozīmīgas LBTU, jo paver iespēju turpināt pētījumus dizaina domāšanas pielietojumā, kas aktuāls skatījums inovatīvu risinājumu izstrādē ilgtspējas kontekstā," tā Linda Ligute – Millere.

Raksta fotogrāfija no Latvijas Dizaineru savienības mājaslapas. 

Pievienots 17/10/2024