Pārlekt uz galveno saturu

LBTU piedalīsies tehnikas un inovāciju festivālā “Mehatrons 2024”

Attēla autors: No Jelgavas pašvaldības arhīva

6. septembrī no plkst. 13.00 līdz 18.00 Pasta salā jau sesto reizi notiks tehnikas un inovāciju festivāls “Mehatrons 2024”, lai caur izzinošām aktivitātēm popularizētu inženierzinātņu, metālapstrādes un mašīnbūves nozari un tehnisko jaunradi. Tradicionāli notiks arī izgudrojumu un inovāciju izstāde “Minox Zemgale”.

Līdz ar Jelgavas uzņēmumiem un izglītības iestādēm festivālā piedalīsies Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte (LBTU), kas piedāvā interesentiem augstākās izglītības programmas inženierzinātnēs un īsteno daudzveidīgus pētījumus ar tehniku un tehnoloģijām saistītās nozarēs.

LBTU Mehatrona laikā aicinās iepazīt inženierzinātņu daudzveidību, un apmeklētājiem būs iespēja atklāt inženiertehnisko zināšanu plašo pielietojumu. Inženierzinātņu un informācijas tehnoloģiju fakultāte piedāvās apskatīt un darboties ar robotplatformu, elektroriteni, mobilo emisiju mērīšanas sistēmu un hidraulisko krūmu pļaujmašīnu. Skolēnu komandām, iepriekš piesakoties, būs iespēja piedalīties fakultātes izveidotajā spēlē “Erudītais inženieris”. Spēles nolikums pieejams raksta pielikumā. Pieteikšanās tiek organizēta elektroniski, izmantojot šo saiti.

Meža un vides zinātņu fakultāte ļaus ikvienam pasākuma laikā uzbūvēt savu māju atbilstoši iepriekš izstrādātam projektam, izspēlēt spēli “Cirks” par vides jautājumiem, testēt dažādus mērniecības instrumentus un pašiem iejusties mērnieka lomā, kā arī pārliecināties, cik spēcīga un izturīga ir koksne.

Savukārt Lauksaimniecības un pārtikas tehnoloģijas fakultāte, kurā zināšanas gūst jaunie pārtikas inženieri, piedāvās iesaistīties eksperimentos ar pārtiku un pašiem, izmantojot tehnoloģiskās kartes, “saražot” pārtikas produktus. Papildus ikviens apmeklētājs varēs kļūt par pētījuma dalībnieku un aizpildīt aptaujas anketu par pārtikas izšķērdēšanu.

Plašāka informācija par visu festivāla programmu pieejama Jelgavas pašvaldības mājaslapā.

Foto: Jelgavas pašvaldība.

Pielikums Izmērs
Spēles "Erudītais inženieris" nolikums 20.22 KB
Pievienots 26/08/2024