Pārlekt uz galveno saturu

Veterinārmedicīnas fakultāte atzīmē 100. izlaidumu un sumina jaunos veterinārārstus

Attēla autors: No LLU arhīva

27. jūnijā pēdējo izlaidumu 2024. gada vasarā atzīmēja Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes Veterinārmedicīnas fakultāte (LBTU VMF), kurā diplomus saņēma 32 jaunie veterinārārsti. Absolventu vidū arī trīs ārvalstu jaunie speciālisti. 

Visas izlaiduma bildes apskatīt un lejupielādēt var, izmantojot šo saiti.

Svinīgus vārdus izlaidumā absolventiem sacīja LBTU rektore Irina Pilvere: "Mīļie absolventi, šis ir nozīmīgs laiks ne tikai jums, bet mūsu universitātei. Ir patiess prieks redzēt tik smaidīgus un laimīgus cilvēkus vienuviet – izlaidumā. Saņemtais diploms ir apliecinājums tam, ka jūs variet un spējiet daudz, kā arī jūs pievienojaties zinātnes universitātes absolventu pulkam. Ceru, ka zināšanas, ko mācībspēki jums sniedza studiju procesā, būs kā stingrs pamats profesionālajā karjerā. Mūsu tautsaimniecības nozares šodien saņem zinošus speciālistus, ko pierāda arī jūsu sekmes noslēguma darbos un studiju laikā. Esiet lepni ar savu veikumu, jo tikai jūs un jūsu tuvinieki zina, kādu darbu esiet ieguldījuši šo sešu gadu laikā. Šobrīd ir noslēdzies nozīmīgs jūsu dzīves posms, bet jauni izaicinājumi vēl tikai būs. Esmu pārliecināta, ka ar iegūtajām zināšanām jūs spēsiet pārvarēt šos izaicinājumus. Uzstādiet jaunus mērķus un piepildiet tos! Esiet lepni par savu Alma Mater un fakultāti!"

Šogad otrā cikla profesionālās augstākās izglītības studiju programmu "Veterinārmedicīna" absolvēja 32 jaunie vetārsti, iegūstot veterinārārsta kvalifikāciju. Absolventiem pēc studijām ir iespēja strādāt veterinārajās klīnikās, pārtikas un veterinārā dienesta iestādēs, veterinārajās laboratorijās, zinātniskajās un mācību iestādēs, veterināro zāļu lieltirgotavās un aptiekās, tāpat iepriekšējo gadu absolventi līdzdarbojas nopietnos zinātniskos projektos, piemēram, medikamentu izstrādē, cilmes šūnu izmantošanā. Veterinārārsta diploms nodrošina darba iespējas ikvienā Eiropas Savienības valstī.

Tāpat izlaidumā īpaši tika izcelti četri absolventi, kuri veiksmīgi aizstāvēja noslēguma darbus un komisija piešķīra 10 (izcili) balles - Zane Gaiķēna "Insulīna disregulācija un laminīts klīniski veseliem zirgiem un ponijiem ar lieko svaru" (darba vadītāja: pasniedzēja Dana Laizāne), Baiba Jermolājeva "Aknu histomorfoloģiskā izmeklēšana un novērtēšana gaļas šķirņu liellopiem salīdzinājumā ar piena šķirņu liellopiem" (darba vadītāja: pasniedzēja Dace Stankeviča), Tomass Miglāns "Osteohondrozes, navikulārā kaula patoloģisko izmaiņu un naga kaula kolaterālo skrimšļu pārkaulošanās sastopamība Latvijas siltasiņu šķirnes braucamā tipa zirgos" (darba vadītāja: pasniedzēja Dana Laizāne) un Alise Vimba "Bakterioloģiskā piesārņojuma noteikšana jaunpienā un tā ietekme uz teļu veselību" (darba vadītājs: asociētais profesors Laima Liepa).

Absolvējot studiju programmu, jaunie speciālisti ieguva zināšanas par vesela dzīvnieka organisma uzbūvi un funkcijām, dzīvnieku higiēnu un labturību, dzīvnieku slimību diagnostiku, ārstēšanu, profilaksi un kontroli, kā arī pārtikas un vides higiēnu. Studiju programma ietver trīs pamatvirzienus: vesela dzīvnieka organisma uzbūve un funkcijas, dzīvnieku higiēna un labturības (anatomija, histoloģija, fizioloģija, bioķīmija, dzīvnieku higiēna u.c.); dzīvnieku slimību diagnostika, ārstēšana, profilakse un kontrole (klīniskā un vizuālā diagnostika, pataloģija, iekšķīgās slimības, ķirurģija, dzemdniecība, infekcijas un invāzijas slimības u.c.; pārtikas un vides higiēna (pārtikas higiēna un inspekcija, pārtikas infekcijas, pārtikas toksikoloģija u.c.).

2024. gada vasaras izlaidumu sērija LBTU ir noslēgusies. Jūnijā augstākās izglītības diplomus ieguva Ekonomikas un sabiedrība attīstības fakultātes (ESAF), Inženierzinātņu un informācijas tehnoloģiju fakultātes (IITF), Meža un vides zinātņu fakultātes (MVZF) un Lauksaimniecības un pārtikas tehnoloģijas fakultātes (LPTF) absolventi. Nākamie izlaidumi gaidāmi 2025. gada janvārī.

Pievienots 28/06/2024