Pārlekt uz galveno saturu

Inženierzinātņu un informācijas tehnoloģiju fakultātes studenti kļūst par laureātiem elektroauto prototipu energoefektivitātes sacensībās

Attēla autors: No LLU arhīva

8. jūnijā sporta un atpūtas kompleksā "Rullītis" notika pašbūvētu elektrotransportlīdzekļu prototipu energoefektivitātes sacensības "E-es", kurās piedalījās arī Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes Inženierzinātņu un informācijas tehnoloģiju fakultātes (LBTU IITF) studējošie, izcīnot gan 1. vietu vecuma grupā "Studenti", gan efektivitātes braucienā.

Pasākuma laikā apmeklētājiem bija iespēja apskatīt 102 tehniski radošos darbus un vērot 18 komandas ar pašbūvētiem elektromašīnu prototipiem. Komandas cīnījās par godpilnajām vietām divās vecuma grupās: 1. grupa "Skolēni" un 2. grupa "Studenti". Kopumā sacensības pārstāvēja desmit izglītības iestādes. Jāatzīmē, ka energoefektivitātes sacensības "E-es" notiek jau otro gadu, bet pirmo gadu tās ir apvienotas ar tehniski radošo darbu izstādi, kas iepriekšējos gadus notika maija beigās.

LBTU komanda "3 Mehi Rihardi", ko pārstāvēja Rihards Pētersons - komandas kapteinis, Rihards Millers – pilots un Rihards Jurgens – mehāniķis, piedalījās ar pašbūvētu elektromobili, kas tapis pāris gadus atpakaļ Daiņa Bergšpica maģistra darba ietvaros un tika speciāli pielāgots sacensību disciplīnām.

Sacensību laikā komandām bija iespēja startēt piecās dažādās disciplīnās: 100 metru dragreiss, bremzēšanas efektivitāte taisnvirziena kustībā, figūru izbraukšana, distance – efektīvākais brauciens (eko aplis) un sacensības ar kopējo startu.

Visās disciplīnās LBTU studenti sasniedza konkurētspējīgus rezultātus, pateicoties kvalitatīvi izstrādātajai konstrukcijai, distancei pielāgotajam braukšanas stilam un studentu veikumam. Komanda augstskolu grupā kopvērtējumā ieguva 1. vietu, kā arī  efektivitātes braucienā kļuva par uzvarētājiem, jo izgatavotais elektromobilis patērēja vismazāk enerģijas. 

Pievienots 10/06/2024