Pārlekt uz galveno saturu

Notiek starptautiskā zinātniskā konference "Inženierzinātne lauku attīstībai"

Attēla autors: No LLU arhīva

No 22. maija līdz 24. maijam Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes Inženierzinātņu un informācijas tehnoloģiju fakultātē (LBTU IITF) notiek 23. starptautiskā zinātniskā konference "Inženierzinātne lauku attīstībai" (ERDev-2024). Konference tiks aizvadīta hibrīdrežīmā – gan klātienē, gan attālināti, nodrošinot zinātniskās diskusijas starp pētniekiem no dažādām valstīm.

Konferences norise plānota vairākās tematiskajās sekcijās: lauksaimniecības tehnika (agricultural machinery), materiālzinātne un SEG emisijas (material science and GHG emission), modelēšana un simulācija (modelling and simulation), atjaunojamā un tradicionālā enerģija (renewable and conventional energy), kā arī inženierekonomika un izglītība (engineering economics and engineering education).

Konferences rakstu krājumā tiks publicēti 158 zinātniskie raksti, kuru autori ir no 21 valsts – ASV, Etiopijas, Čehijas, Horvātijas, Igaunijas, Itālijas, Kazahstānas, Latvijas, Lietuvas, Ķīnas, Norvēģijas, Polijas, Portugāles, Rumānijas, Sīrijas, Slovākijas, Turcijas, Ukrainas, Ungārijas, Uzbekistānas, Vācijas. Kopējais autoru skaits ir 367, kopējais iestāžu skaits ir 104.

Konferencē visvairāk ir pārstāvēta Ukraina ar 179 autoriem no 33 zinātniskajām iestādēm (Ukrainas zinātniekiem, sakarā ar karu ir nodrošinātas būtiskas atlaides dalības maksā), Latvijai ir 141 autors no 22 zinātniskajām iestādēm, ieskaitot visas zinātnes universitātes (RTU – 54, LBTU –30, LU – 7 un RSU – 1).

Konferences raksti tiek iekļauti datu bāzēs: Elsevier SCOPUS, Clarivate Analytics Web of Science, AGRIS, CAB Abstracts, CABI full text, EBSCO Academic Search Complete, EBSCO Central & Eastern European Academic Source, Agricola.

Konferences rakstu krājumam h-indekss ir 19, SJR indikators 2020. gadā ir 0.3, starptautiskā sadarbība 2020. gadā ir 17.25%. Kopš 2014. gada konferences rakstu krājumam augusi citējamība un starptautiskā sadarbība, jo tiek veikti  vairāki pētījumi kopā ar ārvalstu kolēģiem.

ERDev konferences komiteja sadarbojas ar Applied Sciences žurnālu (https://www.mdpi.com/journal/applsci), kur  atbalstītiem rakstiem būs iespējams publicēties speciālajā izdevumā "Novel Developments in Agricultural Machinery and Technology" (https://www.mdpi.com/journal/applsci/special_issues/01537825OD).

 

Pievienots 18/05/2024