Pārlekt uz galveno saturu

Viesmīlības vasaras skola atzīmē piecu gadu jubileju un aicina jauniešus piedalīties nodarbībās

Attēla autors: No LLU arhīva

Latvijas Biozinātņu un tehnoloģijas universitātes Lauksaimniecības un pārtikas tehnoloģijas fakultāte (LBTU PTF) Jelgavā jau piekto gadu organizēs Viesmīlības vasaras skolu, lai iepazīstinātu jauniešus ar viesmīlības nozari un izzinātu tās lielākos noslēpumus. Jaunieši vecumā no 15 līdz 25 gadiem aicināti pieteikt savu dalību pasākumam, kas norisināsies no 10. jūnija līdz 14. jūnijam gan LBTU e-studiju platformā (no pirmdienas līdz ceturtdienai), gan klātienē (piektdien) no plkst. 10.00 līdz plkst. 13.00.

Šo gadu laikā Viesmīlības vasaras skolu absolvējuši jau 60 dalībnieki un vasaras skolas organizēšana ir kļuvusi par tradīciju, taču katru gadu tā saturiski pielāgojas aktualitātēm Latvijas un pasaules mērogā. Šogad par Viesmīlība vasaras skolas tēmu izvēlēta "Piecas jaunas pieredzes viesmīlībā", kas atspoguļo arī jubilejas gadu. Tajā ar  savām zināšanām un prasmēm dalīsies fakultātes Pārtikas institūta viesmīlības virziena pārstāvji un profesionālā bakalaura studiju programmas "Ēdināšanas un viesnīcu uzņēmējdarbība" īstenošanā iesaistītie mācībspēki, kā arī studenti.

Pasākuma atklāšana plānota 10. jūnijā plkst. 10.00 LBTU e-studiju platformā ar Viesmīlības vasaras skolas organizatores Gita Krūmiņas – Zemtures uzrunu, bet pēc tam katras dienas noslēgumā sekos dalība eksperimentos, lekcijās un citās aktivitātēs.

Pirmās dienas tematika veltīta tēmai "Ilgtspējība", kur dalībnieki tiks iepazīstināti ar trīs tēmām: "Ēdināšanas pakalpojums Latvijā: vēsturiskā perspektīvā Latvijā" (Pārtikas institūta lektore Gita Krūmiņa – Zemture), "Restorānu kultūra Latvijā" (vadīs: Pārtikas institūta pasniedzējs Jānis Jenzis) un "Gastronomiskais tūrisms: garšīgā Latvija" (vadīs: Pārtikas institūta pasniedzējs Edgars Pažerauskis).

11. jūnijā runās par tēmu "Komunikācija", ietverot lekcijas par "Stratēģiskā komunikācija viesmīlībā" (vadīs: Pārtikas institūta pasniedzēja, pētniece Marta Eglīte), "Neverbālā komunikācija" (vadīs: Pārtikas institūta docente un vadošā pētniece Sandra Īriste) un "Stress mūsdienu pasaulē" (vadīs: Sociālo un humanitāro zinātņu institūta docente Kitija Kirila).

12. jūnijā diskutēs par tēmu "Inovācijas". Šajā dienā dalībnieki dzirdēs stāstījumus par "Mākslīgais intelekts viesmīlībā" (vadīs: Pārtikas institūta asociētais profesors, vadošais pētnieks Mārtiņš Šabovics", "Inovācijas viesmīlībā" (vadīs: Pārtikas institūta docente, vadošā pētniece Rita Riekstiņa – Dolģe) un "Kas un kā ietekmē mūsu ēšanas paradumus?" (vadīs: Pārtikas institūta profesore, vadošā pētniece Ilze Beitāne).

Ceturtdien, 13. jūnijā, būs tēma "Studijas un pētniecība", iepazīstinot ar "Studijas viesmīlībā – vieta jauniešu izaugsmei" (vadīs: (vadīs: Pārtikas institūta lektore Gita Krūmiņa–Zemture), "Studentu pētniecība viesmīlībā" (vadīs: profesionālā bakalaura studiju programmas "Ēdināšanas un viesnīcu uzņēmējdarbība" 4. kursa studenti) un "Ēdamziedi un "svešie" dārzeņi mūsu virtuvēs" (vadīs: Augsnes un augu zinātņu institūta lektore, pētniece Irina Sivicka).

Savukārt noslēdzošajā dienā, 14. jūnijā, Viesmīlības vasaras skolas dalībniekiem būs lieliska iespēja viesoties Latvija Biozinātņu un tehnoloģiju universitātē (LBTU) jeb tās galvenajā ēkā - Jelgavas pilī, kur norisināsies vairākas praktiskas nodarbības klātienē "Prakses Jelgavas pilī". Nodarbību laikā notiks darbošanās gan ķīmijas virziena laboratorijās "Lietišķās ķīmijas prakse viesmīlībā" (vadīs: Pārtikas institūta asociētais profesors, vadošais pētnieks Ingmārs Cinkmanis), gan Ēdienu tehnoloģiju laboratorijā "Pirkstiņuzkodas" (vadīs: Pārtikas institūta docente, zinātniskā asistente Liene Jansone).

Tāpat ikvienam būs iespēja doties ekskursijā ar Jelgavas pils muzeja vadītāju Gintu Linīti, kura atklās pils noslēpumus un interesantākos faktus par vēsturi, būvniecību un pils iemītniekiem. Bet pēc tam sekos 5. Viesmīlības vasaras skolas noslēguma pasākums.

5. Viesmīlības vasaras skola būs atvērta no 10. jūnija līdz 14. jūnijam. Aicinām interesentus reģistrēties līdz 6. jūnija plkst. 12.00, izmantojot šo saiti. Norādīta informācija par dalībniekiem tiks izmantota tikai saziņai par pasākuma norisi.

Detalizēta 5. Viesmīlības vasaras skolas programma.

Jautājumu un neskaidrību gadījumā lūgums sazināties ar Gita Krūmiņa – Zemture e-pastā: gita.krumina@lbtu.lv.

Lauksaimniecības un pārtikas tehnoloģijas fakultātē (LPTF) tiek īstenotas deviņas studiju programmas trīs studiju līmeņos - profesionālā bakalaura studiju programma "Ēdināšana un viesnīcu uzņēmējdarbība", akadēmiskā bakalaura studiju programma "Pārtikas kvalitāte un inovācija", 2. līmeņa profesionālā studiju programma "Pārtikas produktu tehnoloģija", profesionālā bakalaura studiju programma "Lauksaimniecība", akadēmiskā maģistra studiju programma "Pārtikas zinātne", akadēmiskā maģistra studiju programma "Uzturzinātne" (LBTU, Latvijas Universitātes un Rīgas Stradiņa universitātes kopīgā studiju programma), akadēmiskā maģistra studiju programma "Lauksaimniecība", kā arī doktora studiju programma "Pārtikas zinātne" un "Lauksaimniecība".

Jauno studentu uzņemšana 2024./2025. gadam notiks no 16. jūlija līdz 22. jūlijam. Detalizēta informācija par uzņemšanas norisi pieejama LBTU mājaslapā.

Afiša

 

Pievienots 03/06/2024