Pārlekt uz galveno saturu

Studenti un uzņēmēji satiekas pasākumā "Viesmīlības laiks LBTU"

Attēla autors: No LLU arhīva

25. martā Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes Lauksaimniecības un pārtikas tehnoloģijas fakultāte (LBTU LPTF) organizēja pasākumu "Viesmīlības laiks LBTU", kas pulcēja profesionālā bakalaura studiju programmas "Ēdināšanas un viesnīcu vadība" mācībspēkus, studējošos un uzņēmumu pārstāvjus

Tikšanās mērķis bija veicināt ciešāku saikni starp akadēmisko vidi un darba tirgu, sniedzot studentiem iespēju iepazīt nozares aktualitātes, dibināt jaunus kontaktus un dalīties pieredzē.

Pasākumu atklāja Lauksaimniecības un pārtikas tehnoloģijas fakultātes (LPTF) dekāne Dace Siliņa: "Viesmīlības nozarē vārda spēkam ir liela nozīme – jūs nepārdodat tikai pakalpojumu vai produktu, bet arī emocijas. Vienlaikus būtisks ir arī ieguldītais darbs un profesionalitāte. Priecājos, ka jau otro gadu varam tikties tik kuplā pulkā, pievienojoties arī nozīmīgiem uzņēmumu pārstāvjiem. Esmu pārliecināta, ka ikviens students šeit iegūs vērtīgas zināšanas, jaunus kontaktus un iedvesmu turpmākajai karjerai. Izbaudiet pasākumu, uzdodiet jautājumus, dalieties pieredzē un veidojiet jaunas iespējas nākotnei!"

Pasākuma ietvaros tika parakstīts sadarbības līgums starp Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāti un Jelgavas ēdināšanas un viesmīlības nozares asociāciju, kas apvieno vairāk nekā 20 Jelgavas pilsētas un novada uzņēmumus. No LBTU puses līgumu parakstīja studiju prorektore Ilze Beitāne, bet no asociācijas puses - restorāna "Chocolate&paper" direktore Diāna Alksne un bistro "Silva" un "Tējas namiņš" direktore Sandra Blūmane.

LBTU studiju prorektore Ilze Beitāne uzsvēra: "Eiropā arvien lielāks uzsvars tiek likts uz pieredzē balstītu studiju procesu, kas ietver simulācijas, pētniecību un reālu problēmsituāciju risināšanu. Tāpēc cieša saikne ar uzņēmējiem ir būtiska. Paldies par jau līdz šim paveikto un ceram uz tikpat veiksmīgu kopīgu darbu arī turpmāk! Studenti ļoti novērtē iespēju tuvoties reālajai darba videi, lai gūtu praktisku pieredzi un zināšanas, kas palīdzēs viņu profesionālajā izaugsmē. Mūsu universitāte ir kā tilts starp izglītību un uzņēmējdarbību – mēs sagatavojam nākamos speciālistus un uzņēmējus, tāpēc ir svarīgi strādāt plecu pie pleca."

Noslēgtā vienošanās paredz nodrošināt studentiem profesionālo prakšu vietas, īstenot ekskursijas, kas iepazīstina ar ēdināšanas un viesu izmitināšanas pakalpojumu organizāciju, definēt studiju noslēguma darbu tēmas un nodrošināt studentus ar nepieciešamo informāciju pētījumu veikšanai. Asociācijas biedri iesaistīsies studentu izglītošanā, vadot teorētiskās un praktiskās nodarbības, konsultējot un piedaloties noslēguma darbu recenzēšanā un Valsts pārbaudījumu komisijas darbā, kā arī iesaistoties LBTU organizētajos pasākumos un projektos.

Pēc līguma parakstīšanas studenti tika iepazīstināti ar AS "Lido", SIA "Baltic Restaurants Latvia", SIA "Fristar" un SIA "Baltic Beach Hotel & SPA" darbību un prakšu iespējām. Pieredzē balstītus iedvesmas stāstus sniedza Raimonds Zommers no "Entresol" un Sabīne Jansone, kas ir AC Marriott Hotel Rīga viesu uzņemšanas nodaļās vadītāja un 2020. gada "Ēdināšanas un viesnīcu vadība" absolvente.

Pasākuma noslēgumā tika apspriesti turpmākie sadarbības virzieni, tostarp studentu iesaiste reālos uzņēmumu projektos, kopīgu pētījumu attīstība un jauni sadarbības modeļi, kas veicinātu inovatīvākus risinājumus viesmīlības un ēdināšanas nozarē. LBTU plāno arī turpmāk organizēt šādus pasākumus, lai stiprinātu saikni starp studentiem un uzņēmumiem, sniedzot iespēju jaunajiem speciālistiem attīstīt praktiskās iemaņas un veidot karjeru Latvijas viesmīlības nozarē. Pasākuma dalībnieki atzina, ka šāda formāta tikšanās ir nozīmīga gan studentiem, gan nozarei kopumā.

Pievienots 27/03/2025