Zilās inovācijas tuvplānā
10. decembrī no plkst. 10.00 līdz plkst. 12.00 Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes (LBTU) Zivju apstrādes biotehnoloģiju studiju un pētniecības centrā norisināsies EIT Food Hub Latvia organizētais pasākums "Zilās inovācijas tuvplānā", kas aicina interesentus tuvāk iepazīt zinātni un inovācijas zivsaimniecības nozarē.
"Šī iniciatīva veidota ar mērķi veicināt patērētāju iesaisti, radīt platformu ideju un jautājumu apmaiņai, kā arī iedvesmot zinātniekus un uzņēmējus jauniem, ilgtspējīgiem risinājumiem zilās ekonomikas attīstībā," stāsta EIT Food pārstāvniecības Latvijā vadītāja Ilze Laukalēja - Broka
Pasākuma laikā dalībnieki varēs apskatīt LBTU Zivju apstrādes biotehnoloģiju studiju un pētniecības centru, kā tiek īstenoti jaunākie pētījumi zivsaimniecības jomā, uzzināt par tehnoloģijām un procesiem, kas veicina zilās ekonomikas attīstību, kā arī piedalīties neformālās diskusijās ar zinātniekiem. Lai veicinātu dialogu, interesenti var iepriekš iesūtīt savus jautājumus vai idejas. Piedaloties pasākumā, interesenti varēs atklāt, kā patērētāju iesaiste var palīdzēt virzīt inovācijas pārtikas nozarē.
Dalība pasākumā ir bez maksas, bet vietu skaits ir ierobežots. Lai nodrošinātu vietu un saņemtu detalizētu informāciju, lūgums reģistrēties, izmantojot šo saiti. Dati, kas norādīti reģistrēšanās formā, tiks izmantoti tikai saziņai par pasākuma norisi.
Šis ir pirmais pasākums jaunajā patērētāju un zinātnes sadarbības sērijā, kas tiek plānoti arī turpmākajos mēnešos ar citiem tematiskiem pasākumiem dažādās LBTU laboratorijās. Aicinām sekot līdzi informācijai LBTU mājaslapā un kļūt par daļu no mūsu kopīgās misijas - veidot ilgtspējīgu pārtikas nākotni.
Par EIT Food Hub Latvia
EIT Food ir vadošā pārtikas inovāciju kopiena pasaulē, kas apvieno visus Eiropas pārtikas nozares dalībniekus, tai skaitā, universitātes, pētniecības centrus un jaunuzņēmumus, lai esošo pārtikas ekosistēmu padarītu veselīgāku un ilgtspējīgāku, īpašu uzmanību pievēršot trim nozares aktuālajiem izaicinājumiem: pilnvērtīgs un sabalansēts uzturs, ilgtspējīga pārtikas sistēma, kā arī riska samazināšana godīgai un noturīgai pārtikas sistēmai.