Pārlekt uz galveno saturu

Challenge Labs | Meikatons 2024: Aicina radīt ilgtspējīgus risinājumus pārtikas nozarē

Attēla autors: No LLU arhīva

Līdz 25. oktobrim inovatori, studenti, pētnieki, jaunuzņēmēji un profesionāļi no pārtikas un lauksaimniecības nozarēm, kā arī citi interesenti aicināti pieteikties dalībai Challenge Labs | Meikatons 2024. Pasākuma mērķis ir radīt drosmīgus risinājumus pārtikas atkritumu samazināšanai un veicināt ilgtspējīgas inovācijas.

No 8. līdz 10. novembrim Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātē (LBTU) norisināsies Challenge Labs | Meikatons "Drosmīgi risinājumi pārtikas atkritumu samazināšanai". Šo aktivitāti īsteno EIT Food HUB Latvija sadarbībā ar LBTU, Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centru (LLKC), Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA) un galveno atbalstītāju Dojus Latvija.

Dalībnieki strādās pie jauniem konceptiem un praktiskiem risinājumiem kādā no piecām izaicinājumu jomām, izstrādājot idejas, kas var mainīt pārtikas nozares nākotni:

  • nākotnes proteīnu avoti: ilgtspējīgu alternatīvu izpēte,
  • zaļās saimniecības: ilgtspējīgas lauksaimniecības attīstīšana,
  • zilā inovācija: zivsaimniecības pārveidošana,
  • bezatkritumu iepakojums: ilgtspējīga iepakojuma risinājumi,
  • tehnoloģiju risinājumi: IT un biotehnoloģijas pārtikas atkritumu samazināšanai.

Labākās komandas cīnīsies par galveno balvu – 2000 EUR un iespēju turpināt attīstīt savu projektu sadarbībā ar EIT Food atbalsta programmām, kā arī iegūs citas vērtīgas veicināšanas balvas.

Pasākums norisināsies Jelgavas pilī un LBTU institūtu telpās Jelgavā. Pasākuma darba valoda būs latviešu, taču, lai nodrošinātu starptautisku ekspertu iesaisti un plašāku pieredzes apmaiņu, ieteicams prezentēt risinājumus angļu valodā.

Patērētāju iesaiste - meklējam arī patērētājus, kuri vēlas sniegt atsauksmes un palīdzēt komandām veidot inovatīvus risinājumus. Kā pateicību par iesaisti patērētājiem tiks sniegtas pateicības balvas vai dāvanu kartes. Patērētāju dalība ir nozīmīga, lai nodrošinātu praktisku un reālu risinājumu izstrādi. Reģistrējies kā patērētājs, izmantojot šo saiti.

Reģistrācija dalībai pasākumā ir atvērta līdz 25. oktobrim un dalībnieku skaits ir ierobežots. Plašāka informācija un reģistrācija pieejama mājaslapā: meikatons.lv.

Pievienots 14/10/2024