Pārlekt uz galveno saturu

In memoriam: mūžībā aizgājis Meža un vides zinātņu fakultātes profesors emeritus Leonards Līpiņš

Attēla autors: No LLU arhīva

Mūžībā klusi aizgājis ilggadējs Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes Meža un vides zinātņu fakultātes (LBTU MVZF) profesors emeritus Leonards Līpiņš (1940 – 2024), kurš darba dzīves gadus veltījis jaunās mežzinātnieku paaudzes izglītošanai un desmit gadus (1993 – 2003) vadījis Meža fakultāti.

Leonards Līpiņš dzimis 1940. gada 12. martā Sakstagala pagastā. Pēc vidusskolas absolvēšanas iestājās toreizējā Latvijas Lauksaimniecības akadēmijā un pēc tam uzsāka darba gaitas universitātē - no 1971. gada bija Meža ekspluatācijas un tehnoloģiju katedras docētājs (no 1978. gada docents), no 1977. gada līdz 1992. gadam bija Mežsaimniecības un mežtehnikas fakultātes dekāna vietnieks un no 1993. gada līdz 2003. gadam fakultātes dekāns. Savukārt no 2013. gada emeritētais profesors.

Savās aktīvajās darba gaitās saņēmis arī vairākus nozīmīgus apbalvojumus – 2004. gadā Zemkopības ministrijas Meža nozares gada balvu par ieguldījumu jauno speciālistu audzināšanā), 2009. gadā Zemkopības ministrijas Meža nozares gada balva "Zelta čiekurs" par mūža ieguldījumu, 2015. gadā "Zelta čiekuriņš" par pētījumiem un iecelts par Triju zvaigžņu ordeņa kavalieri. 

Ir vairāku mācību grāmatu autors un pēc došanās pensijā izdeva grāmatu "Koksnes mācība", kas ir enciklopēdija par koku un arī viņa mūža darba apkopojums. L. Līpiņa darbs saņēma arī  Latvija Zinātņu akadēmijas atzinību par sasniegumiem zinātnē.

Atvadīšanās no Leonards Līpiņa notiks 5. oktobrī plkst. 12.00 Meža un vides zinātņu fakultātē (Akadēmijas iela 11, Jelgava).

Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes (LBTU) kolektīvs izsaka dziļu līdzjūtību Leonarda Līpiņa tuviniekiem un ir pateicīgs par viņa ieguldījumu universitātes attīstībā un studentu izglītošanā.

Afiša

 

Pievienots 03/10/2024