Pārlekt uz galveno saturu

Lepojamies! LBTU profesore un vadošā pētniece Irina Pilvere saņem Vitauta Dižā universitātes Goda doktora diplomu

Attēla autors: No LLU arhīva

27. septembrī Vitauta Dižā universitātē (VDU) notika svinīga ceremonija un tajā Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes (LBTU) profesore, vadošā pētniece Irina Pilvere saņēma VDU Goda doktora diplomu. Pasākumā piedalījās arī Latvijas Ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Lietuvā Solveiga Silkalna, savukārt LBTU pārstāvēja - studiju prorektore Ilze Beitāne.

Saņemot Goda doktora diplomu, LBTU profesore un vadošā pētniece Irina Pivere uzsvēra: "Es esmu lepna par šo augsto mana darba, pieredzes un sadarbības novērtējumu ar Vitauta Dižā universitāti (VDU), it īpaši sadarbībā ar VDU Lauksaimniecības akadēmiju (iepriekš A. Stulginskis universitāti), kas ilgst jau vairāk nekā 20 gadus. Varu būt lepna, ka pievienojos jau iepriekš piešķirtiem VDU Goda doktoriem, piemēram, Lietuvas valstsvīriem - Valdas Adamkus un Vytautas Landsberģis, kā arī bijušajai Latvijas Valsts prezidentei Vairai Vīķei Freibergai 2001. gadā."

Goda doktora vai Goda profesora grādi par nopelniem Lietuvas un VDU labā tiek piešķirti no universitātes dibināšanas 1922. gadā. Goda nosaukumi piešķirti valsts prezidentiem, Lietuvas Neatkarības Akta parakstītājiem, vēsturniekiem, arheologiem, politologiem, starptautiski atzītiem dzejniekiem, VDU kopienas pārstāvjiem, Lietuvas un ārvalstu intelektuāļiem.

Universitātes saime sveic LBTU profesori Irinu Pilveri ar apbalvojumu!

Pievienots 30/09/2024