Pārlekt uz galveno saturu

Notiek tēžu iesniegšana starptautiskajai konferencei "Uzturs un veselība"

Attēla autors: No LLU arhīva

Trīs vadošās Latvijas universitātes – Rīgas Stradiņa universitāte (RSU), Latvijas Universitāte (LU) un Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte (LBTU) – aicina piedalīties 4. Starptautiskajā konferencē "Uzturs un veselība", kas norisināsies no 2024. gada 5. līdz 6. decembrim. Šī konference ir daļa no universitāšu sadarbības maģistra studiju programmas "Uzturzinātne" (LBTU, LU un RSU kopīgā studiju programma) ietvaros un notiks RSU Medicīnas izglītības tehnoloģiju centrā Rīgā. Pasākuma norise paredzēta hibrīdformātā, nodrošinot iespēju piedalīties gan klātienē, gan tiešsaistē.

Kopsavilkumu iesniegšanas termiņš ir līdz 14. oktobrim (plkst. 23.59). Reģistrācija norisināsies līdz 22. novembrim. Plašāka informācija un reģistrācijas saites ir pieejamas konferences mājaslapā.

"Konference sniegs iespēju vadošajiem zinātniekiem, valsts pārstāvjiem, kā arī pārtikas, uztura un veselības nozares uzņēmumu vadītājiem pulcēties forumā, lai izplatītu un apmainītos ar idejām un pētniecības rezultātiem. Starptautiskie zinātnieki varēs piedalīties tiešsaistē, kamēr Latvijas zinātniekiem būs iespēja piedalīties gan klātienē, gan tiešsaistē," uzsver konferences organizatore no RSU Sporta un uztura katedras Lolita Neimane.

Gaidāmā konference aptvers plašu tematu spektru, kas veltīts uztura politikai, sabiedrības veselībai un epidemioloģijai, īpašu uzmanību pievēršot uztura zinātnes lomai hronisku slimību profilaksē ar sabalansētu uzturu visos dzīves posmos. Dalībnieki izpētīs sarežģītās attiecības starp metabolisko sindromu, sporta uzturu un metabolismu, uzsverot veselībai nozīmīgu pārtikas produktu izstrādi, kas prioritizē pārtikas kvalitāti un drošību, vienlaikus veicinot ilgtspējīgas pārtikas prakses. Diskusijas galvenā tēma būs mikrobioma izmaiņu ietekme uz veselību un slimībām, ar uzsvaru uz to, kā līdzsvarota mikrobioma uzturēšana var uzlabot sabiedrības veselības rezultātus un vispārējo labklājību.

Konferencē piedalīsies vairāki ievērojami eksperti, tostarp MSc Daniela Graha no FH Joanneum – Lietišķo zinātņu universitātes Grācā (Austrija), kas specializējas pielietotajā uztura zinātnē un uztura terapijā nieru slimībām. Asociētais profesors Ólafurs Ögmundarsons no Islandes Universitātes dalīsies ar savu pieredzi pārtikas sistēmu, uztura un pārtikas drošības jomā, sasaistot savus pētījumus ar ANO Ilgtspējīgas attīstības mērķiem. Profesore Janina Petkevičiene no Lietuvas Veselības zinātņu universitātes piedāvās ieskatu profilakses medicīnas un sabiedrības veselības jomā, kā arī asociētā profesore Ph.D. Iuliana Vintila no Galati Universitātes Rumānijā sniegs ieskatus globālajās uztura harmonizācijas iniciatīvās.

Zinātniskajā komitejā no LBTU iesaistīsies -  studiju prorektore, Pārtikas institūta profesore, vadošā pētniece, Dr. sc. ing. Inga Beitāne un Pārtikas institūta direktore, profesore, vadošā pētniece, Dr. sc. ing. Inga Ciproviča, savukārt konferences orgkomitejā būs Pārtikas institūta docente, vadošā pētniece, Dr. sc. ing. Asnate Ķirse - Ozoliņa. 

Šī konference ir lieliska iespēja dalīties ar labās prakses piemēriem un pētniecības rezultātiem uztura un veselības jomā. Nepalaidiet garām iespēju piedalīties un iesaistīties diskusijās ar konferences starptautiskajiem ekspertiem! 

Pievienots 27/09/2024