Pārlekt uz galveno saturu

Notiks Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes rektores Irinas Arhipovas inaugurācija

18. septembrī plkst. 15.00 Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes (LBTU) Aulā Jelgavas pilī notiks rektores, profesores Irinas Arhipovas inaugurācijas ceremonija, kurā viņa dos svinīgo rektora solījumu. Inaugurācijas laikā rektore saņems amata ķēdi, kas simbolizē atbildību un pienākumu, ko viņa uzņemas pret universitāti un Latvijas valsti.

Rektores Irinas Arhipovas inaugurācijā piedalīsies universitātes Konvents, valsts un pašvaldību amatpersonas, universitāšu rektori, studējošo korporācijas, sadarbības partneri no Latvijas un ārvalstīm un citi interesenti. Ceremoniju atklās LBTU kori “Liepa” un “Ozols” un tautas deju ansamblis “Kalve”.

Ar uzrunām uzstāsies LBTU Konventa priekšsēdis Kaspars Vārtukapteinis un Padomes priekšsēdētāja Laimdota Straujuma, kam sekos inaugurācijas process. Tā laikā minētās amatpersonas nodos jaunajai rektorei amata ķēdi kā simbolu atbildībai, ko viņa uzņemas turpmākos piecus gadus. Pēc tam sekos I. Arhipovas svinīgais solījums un uzruna klātesošajiem.

Svētku uzrunas teiks valsts amatpersonas, Jelgavas valstspilsētas, Rektoru padomes un LBTU Studējošo pašpārvaldes pārstāvji.

Oficiālās ceremonijas noslēgumā viesiem būs iespēja baudīt apsveikuma koncertu.

LBTU rektora svinīgais solījums un inaugurācija ir 2001. gadā izveidota tradīcija, kad 12. decembrī toreizējais Latvijas Lauksaimniecības universitātes Senāts pieņēma lēmumu par rektora svinīgo solījumu. Kā pirmais to Konventa sēdē desmit dienas vēlāk deva rektors Pēteris Bušmanis, stājoties amatā, un pēc tam turpināja nākamie rektori.

Profesore I. Arhipova rektora amatā tika ievēlēta 2024. gada 22. maijā un pilda amata pienākumus no 1. jūlija. Viņa ir universitātes 17. rektore.

Pievienots 17/09/2024