Pārlekt uz galveno saturu

LBTU aicina apmeklēt Baltijas ilgtspējas festivālu “Ietekmes diena” Tallinā

No 10. līdz 12. oktobrim Tallinā, Igaunijā norisināsies Ziemeļvalstu un Baltijas lielākais ietekmes un ilgtspējas festivāls “Ietekmes diena” (“Impact day”), kurā aicināti piedalīties uzņēmēji, sabiedriskās organizācijas, politikas veidotāji un interesenti, kuriem rūp ilgtspējīgu risinājumu ieviešana un īstenošana. Šogad festivāla veidotāja statusā pirmo reizi piedalās arī Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte (LBTU), kas iepazīstinās festivāla apmeklētājus ar savu ieguldījumu labākas un ilgtspējīgākas nākotnes veidošanā.

Ilgtspējas festivālā “Ietekmes diena” uz skatuves kāps veiksmīgākie Ziemeļvalstu un Baltijas valstu ilgtspējas vēstneši, kuri dalīsies ar savu pieredzi un sniegs jaunas zināšanas citiem, kā dažādās jomās iespējams mainīt organizāciju un iestāžu darbības virzienu un principus, lai tās sasniegtu ilgtspējas mērķus. Viņu vidū būs arī LBTU zinātnieki, kuri stāstīs, kā pētniecība un tās rezultāti var palīdzēt uzņēmējiem un kā tas var kāpināt sabiedrības dzīves kvalitāti.

Trīs dienu laikā Tallinā, Põhjala rūpnīcā norisināsies vairāk nekā 75 dažādas praktiskās darbnīcas, diskusijas, paneļu sesijas un konkursi, kas noslēgsies ar izklaidējošu kultūras programmu. Tos vienos kopīga tēma “Mazāk ir vairāk” (Less is more), kas ir šī gada festivāla galvenā ideja. Pirmajās divās festivāla dienās programma vairāk veltīta uzņēmējiem interesējošām tēmām, bet trešajā festivāla dienā to aicināti apmeklēt iedzīvotāji, lai gūtu priekšstatu, ko katrs sabiedrības pārstāvis var darīt individuāli savā ikdienas dzīvē, lai atstātu pozitīvu ietekmi vidē un sabiedrībā.

Ietekmes dienu 2024 festivāla veidotāja statusā kopā ar LBTU un Tallinas Tehnoloģiju universitāti organizē tādi starptautiski uzņēmumi kā SEB, Social enterprise Estonia, Lindstrom, Lidl un Elise.  Aizvadītajā gadā Ietekmes dienu apmeklēja 2690 interesenti un uz skatuvēm uzstājās 181 runātājs, tostarp Igaunijas bijusī prezidente Kersti Kaljulaida.

LBTU šī gada festivālā varēs sastapt gan diskusijās par pārtikas iepakojumu un vienas veselības pieeju, gan arī izstāžu zālē. Apmeklētājiem būs iespēja iepazīties ar universitātes zinātnieku īstenotajiem pētījumiem un uzzināt par sadarbības virzieniem un tehnoloģiju pārnesi.

Plašāka informācija par programmu un dalībniekiem pieejama https://impactday.eu/. Izmantojot kodu LBTU-15, festivāla apmeklējuma biļeti iespējams iegādāties ar 15% atlaidi.

Pievienots 18/09/2024