Pārlekt uz galveno saturu

2. septembrī ar Imatrikulācijas aktu tiks atklāts jaunais studiju gads

Attēla autors: No LLU arhīva

Šogad jaunais studiju gads tiks atklāts 2. septembrī plkst. 9.00 Jelgavas pils pagalmā, kur pulcēsies pirmā kursa studenti, mācībspēki darbinieki un viesi, lai kopīgi atzīmētu jaunā studiju gada sākumu, turpinot ilggadēju universitātes tradīciju - Imatrikulācijas aktu. Svinīgā ceremonija aizsākta 1971. gadā un tās laikā jaunie studenti tiek uzņemti Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes (LBTU) saimē. 

Pirmā kursa studenti aicināti pulcēties pie Jelgavas pils (no parka puses) plkst. 8.30, lai gatavotos svinīgai ieiešanai universitātes pagalmā kolonnā pa astoņi noteiktā secībā - Meža un vides zinātņu fakultāte (MVZF), Lauksaimniecības un pārtikas tehnoloģijas fakultāte (LPTF), Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultāte (ESAF), Veterinārmedicīnas fakultāte (VMF) un Inženierzinātņu un informācijas tehnoloģiju fakultāte (IITF).

Imatrikulācijas akta laikā pirmkursniekus, mācībspēkus, darbiniekus un viesus uzrunās, un ar jaunā studiju gada sākšanos sveiks LBTU vadība - rektore Irina Arhipova, studiju prorektore Ilze Beitāne, zinātņu prorektors Gatis Vītols, finanšu prorektors Linards Sisenis, Zemkopības ministrijas pārstāvis, Jelgavas valstspilsētas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš, LBTU Studējošo pašpārvaldes, studentu korporāciju un biedrību, kā arī biedrības "Latvijas Jauno zemnieku kluba" pārstāvji. Skanot studentu himnai "Gaudeamus", jaunie studenti tiks oficiāli imatrikulēti un kļūs par pilntiesīgiem universitātes studentiem.

Svinīgās ceremonijas noslēgumā, turpinot 2012. gadā aizsākto tradīciju - Akadēmiskā ceļa veidošanu, par godu pirmā kursa studentiem gājēju celiņā pie Jelgavas pils tiks guldīta bruģakmens plāksne ar gada skaitli. Bruģakmens plāksne simbolizē akadēmisko ceļu un tajā sastopamos izaicinājums pretim augstākajai izglītībai, kā arī kalpos par satikšanās vietu, kur gremdēties atmiņu stāstos salidojumā.

Lai Imatrikulācijas akts norisinātos veiksmīgi, katru gadu kāda no fakultātēm tiek iecelta kā atbildīgā par pasākuma norises kārtību, šogad pasākums uzticēts Meža un vides zinātņu fakultātei (MVZF).

Jāatzīmē, ka 2. septembris ir pirmā nodarbību diena 2. – 6. kursu studentiem, bet pirmā kursu studenti nodarbības sāks apmeklēt otrdien, 3. septembrī.

Raksta fotogrāfija no 2023. gada Imatrikulācijas akta pasākuma. 

Afiša

 

Pievienots 23/08/2024