Pārlekt uz galveno saturu

Noslēgušās ikgadējās ESAF dienas

No 26. līdz 27. aprīlim norisinājās tradicionālās LLU Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes jeb ESAF dienas.

Svētki sākās ar pulcēšanos pie fakultātes uz kopīgo fotogrāfiju, pēc kuras studenti sveica dekanātu, dāvinot jaunu dekanāta plāksnīti un uzklausot arī dekānes Andras Zvirbules svinīgo uzrunu, kurā viņa uzsvēra, ka šie ir studentu svētki un aicināja tos pilnībā izbaudīt.

Pēc svinīgajām uzrunām sekoja 1. kursa iepazīstināšana ar sevi konkursā "Būsim pazīstami", kur katrai grupai bija jāsagatavo īss priekšnesums, lai pārējiem parādītu, ar ko viņi ir īpaši, kam sekoja pasniedzēju erudīcijas konkurss "Vai gribi būt miljonārs?". 

Dienas otrajā pusē, spītējot lietum un vējam, studenti piedalījās ikgadējajās orientēšanās sacensībās "Aizskrien līdz Stokholmai". Šogad, lai iegūtu vērtīgo balvu - dāvanu karti no Tallink - vajadzēja ne tik vien kā būt ātriem un pārzināt Jelgavu, bet arī erudītiem un gataviem izpildīt dažādus uzdevumus. Sacensībās piedalījās ne tikai ESAF studenti, bet spēkus izmēģināja arī citu fakultāšu, kā arī ERASMUS apmaiņas programmas studenti, kuri ar neatlaidību ķērās klāt katram uzdevumam.

Svētku otrajā dienā studenti varēja pārbaudīt savus spēkus dažādās disciplīnās sporta dienā "Aktīvais ESAFs". Spēcīgākie varēja velt traktora riepu, izsalkušākie piedalīties ātrēšanas sacensībās un pārējie izmēģināt spēkus dažādās citās aktivitātēs. Dienas īpašie viesi bija ielu vingrotāji "Street Warriors", kuri priecēja ar saviem priekšnesumiem, kā arī izkustināja visus skatītājus.

ESAF dienu noslēgumā norisinājās ballīte mūzikas klubā "Jelgavas krekli", kurā tika paziņoti orientēšanās sacensību uzvarētāji un pēc tam norisinājās dejas līdz pat rītam. 

Pievienots 27/05/2016