Pārlekt uz galveno saturu

Lepojamies! Apbalvojuma "Laiks Ziedonim 2016" laureāts zinātnē ir profesors Egils Stalidzāns

3. maijā, Imanta Ziedoņa dzimšanas dienā, Dzintaru koncertzālē, Jūrmalā norisinājās trešā apbalvojuma "Laiks Ziedonim" laureātu cildināšanas ceremonija, ziņo fonds "Viegli". Starp apbalvojuma laureātiem ir LLU Informācijas tehnoloģiju fakultātes profesors un LU vadošais pētnieks Egils Stalidzāns.

Profesors Egils Stalidzāns ceremonijā tika cildināts kā zinātnes nominācijas "Taureņu uzbrukums" laureāts. Fonda "Viegli" pārstāvji, kas ir apbalvojuma dibinātāji, LLU profesoru raksturo kā pasaules līmeņa zinātnieku, kurš Latvijā attīstījis jaunu nozari - viņš pielieto matemātisko modelēšu un informācijas tehnoloģijas bioprocesu analīzē, tādējādi vienkāršojot daudzus dabaszinātņu pētījumu procesus.

"Es apbrīnoju iepriekšējos laureātus, un grūti aptvert, ka esmu viņu sekotājs šajā nominācijā. Priecājos par lielisko iespēju turpināt popularizēt zinātni un zinātniekus, ko daru jau vairākus gadus ar Latvijas Jauno zinātnieku apvienību. Mums ir daudz iedvesmojošu attīstības iespēju!" tā par iegūto apbalvojumu izsakās E. Stalidzāns.

Apbalvojuma laureāti citās nominācijās ir Rūjienas mākslas skolas direktors Jānis Galzons, Siguldas novada jaunrades centra mehatronikas pulciņa iedvesmotājs Andris Jenerts, ZS Ķelmēni īpašnieks Juris Paulovičs un Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas latviešu valodas un literatūras skolotāja Daiga Zirnīte.

Visi laureāti saņēma tēlnieces Olgas Šilovas darināto Imanta Ziedoņa statueti un naudas balvu 3000 EUR apmērā, ko nodrošina mecenāti Boriss un Ināra Teterevi."Izjūtam īpašu aizkustinājumu tādēļ, ka laureāti ir mūsu tautas izvirzītie cilvēki - viņu darbs ir pamanīts un novērtēts. Šī balva un mūsu fonda atbalsts ir cildinājums laureātu spējām un tieksmei vairot mūsu dzimtenes krāšņumu," pauž mecenāte Ināra Tetereva.

Apbalvojuma sadarbības partneri – Latvijas Televīzija, Latvijas Radio, ziņu portāls Delfi, žurnāls Ieva, Sestdiena un draugiem.lv. Apbalvojumu organizē Imanta Ziedoņa fonds "Viegli", atbalsta Jūrmalas pilsēta un apdrošināšanas sabiedrība ERGO.

Imanta Ziedoņa fonds "Viegli" apbalvojumu "Laiks Ziedonim" iedibinājis 2014. gadā, lai iedvesmotu, novērtētu un cildinātu jaunradi, kā arī dzejniekam Imantam Ziedonim svarīgās vērtības – izcilību, degsmi, sūtību, stāju, veiksmi un savpatību, kas jau trešo gadu tiek meklētas ikviena pretendenta personībās.

Pievienots 27/05/2016