Pārlekt uz galveno saturu

Konferencē diskutē par lauku attīstības jautājumiem dažādās valstīs

Attēla autors: Lāsma Dobele

No 18. līdz 20. maijam LLU norisinās 22. Starptautiskā zinātniskā konference “Research for Rural Development" (“Pētījumi lauku attīstībai"), kurā pulcējušies dažādu nozaru zinātnieki, lai prezentētu pētījumus par laukiem un to teritorijām saistītām problēmām un piedāvātu risinājumus.

Konferencē tiks nolasīti 123 ziņojumi dažādās zinātņu sekcijās: mežsaimniecība un kokapstrāde, ekonomika, izglītība, ūdenssaimniecība, lauku inženierzinātnes, vides inženierzinātne un ainavu arhitektūra, informācijas tehnoloģijas, lauksaimniecības inženierzinātne, lauksaimniecības zinātne, pārtikas zinātne un veterinārmedicīnas zinātne.  

Konferencē piedalās zinātnieki no Latvijas, Lietuvas, Turcijas, Polijas, Kazahstānas, Vācijas, Igaunijas, Somijas, Kipras, Tadžikistānas, Horvātijas un Čehijas, turklāt konferences klausītāju vidū ir arī pētnieks no Meksikas.

Konferences plenārsēdē klātesošie tika iepazīstināti ar jaunāko pētījumu atziņām dažādās valstīs, gūstot starptautisku pieredzi un skatījumu. Zinātnieki stāstīja par Polijas lauku teritoriju attīstības analīzi, turku tradicionālo ēdienu e-mārketingu, e-komercijas instrumentiem Latvijas mazajos uzņēmumos, Latvijas un Lietuvas lauku saimniecību produktivitāti un to ietekmējošajiem faktoriem, kā arī nabadzības izaicinājumiem Tadžikistānā.

"Gadu gaitā konference ir ieguvusi prestižu statusu ar laukiem saistītās problemātikas pētnieku vidū, kas pētījumus veic dažādās zinātņu nozarēs, akcentējot gan bioloģiskos, tehnoloģiskos, gan sociālos procesus. Lepojamies, ka konferences rakstu krājums jau tradicionāli tiek indeksēts pasaulē atzītās zinātnisko rakstu datubāzēs," stāsta zinātņu prorektors Arnis Mugurēvičs.

Konferences programma un iepriekšējo gadu rakstu krājumi pieejami šeit

Pievienots 27/05/2016