Pārlekt uz galveno saturu

Aicina pieteikties Mirdzas Oškalnes stipendijai

Līdz 27. maija plkst. 15.00 LLU pamatstudijās un maģistrantūrā pilna laika studējošie var pieteikties Mirdzas Oškalnes stipendijai.

Stipendijai var pretendēt sekmīgi pilna laika pamatstudijās vai maģistratūrā studējošie, kuriem ir labas un izcilas sekmes, iesaiste zinātniskajā darbā, aktīva sabiedriskā darbība un motivācija stipendijas iegūšanai. Stipendijas apmērs ir 1500 EUR, ko piešķir vienam stipendiātam un tā tiek izmaksāta rudens semestrī kā vienreizēja naudas izmaksa. Stipendijai nevar pretendēt atkārtoti.

Pretendentam personīgi jāiesniedz šādi dokumenti elektroniski (e-pasts: attistibasfonds@llu.lv ) un drukātā veidā:

  • pieteikums;
  • sekmju izraksts;
  • rekomendācijas par zinātnisko darbību un sabiedriskajām aktivitātēm;
  • citi dokumenti pēc stipendijas pretendenta paša ieskatiem, kas varētu palīdzēt izvērtēt pieteikumu.

Stipendijas apmērs ir 1500 EUR, ko piešķir vienam stipendiātam un tā tiek izmaksāta rudens semestrī kā vienreizēja naudas izmaksa.

Dokumentus var iesniegt katru darba dienu līdz 27. maija plkst. 15.00 LLU Studiju centrā, 178. telpā. Jelgavas pilī.

Mirdzas Oškalnes stipendijas mecenāts ir Mirdzas Oškalnes atstātais mantojums. Mirdza Oškalne dzimusi 1913. gada 15. oktobrī Rīgā. Pirmā pasaules kara laikā ģimene devusies trimdā Krievijā. 1920. gadu sākumā atgriezās Rīgā un dzīvoja Grīziņkalnā. Pamatizglītību iegūst Rīgā un studē agronomiju Latvijas Universitātē, kur 1938. gadā iegūst grādu. Otrā pasaules kara laikā bēg uz Vāciju un dzīvo slavenajā latviešu centrā Ēslingenā un 1949. gadā nonāk Filadelfijā. Filadelfijā Mirdza Oškalne strādā par grāmatvedi, papildina savas zināšanas vakara kursos un ir aktīva latviešu sabiedrībā.

Mirdza Oškalne aizgāja mūžībā 2010. gada 6. septembrī, ASV. Kā savu galveno testamentāro mantinieci M. Oškalne nosauca Jelgavas Lauksaimniecības Akadēmiju (LLU), kas 2014. gadā dibināja viņas vārdā nosauktu stipendiju programmu.

Informāciju par citām stipendiju programmām var iegūt LLU Attīstības fonda mājas lapā

Pievienots 27/05/2016