Pārlekt uz galveno saturu

Aicina uz starptautisku semināru “Nezāles un bioloģiskā daudzveidība"

2016. gada 28. un 29. septembrī Rīgā notiks Eiropas Nezāļu pētniecības biedrības (EWRS) darba grupas seminārs “Nezāles un bioloģiskā daudzveidība" (Weeds and Biodiversity), kuru organizē LLU SIA Latvijas Augu aizsardzības pētniecības centrs (LAAPC) sadarbībā ar EWRS.

Semināra mērķis ir pulcēt vienkopus nezāļu pētniekus no visas Eiropas, lai varētu dalīties ar jaunāko pētījumu atklājumiem un pieredzi, kā arī diskutēt par ieguvumiem, ko piedāvā bioloģiskās daudzveidības saglabāšana agroekosistēmās.

Seminārā aicināti piedalīties pētnieki ar ziņojumiem un jaunāko pētījumu rezultātiem par tādām tēmām kā lauksaimniecības sistēmas un nezāļu daudzveidība aramzemē, bioloģiskā mijiedarbība un nezāļu sēklu izstumšana no agroekosistēmām, reti sastopamās sugas un to loma reģionālajās nezāļu kopienās, alternatīvie graudaugi un to nozīme bioloģiskās daudzveidības paaugstināšanā lauksaimniecībai izmantojamās zemēs, nezāles aramzemē un citi indikatori ilgtspējīgai lauksaimniecībai.

Papildus ziņojumiem un diskusijām seminārā notiks arī atsevišķa praktiskā sesija/apmācības nezāļu identifikācijā.

Reģistrācija semināram notiek no 1. marta līdz 1. aprīlim. Laipni aicināti dažādu nozaru zinātnieki un studenti, kuru profesionālo interešu lokā ir bioloģiskās daudzveidības izpēte! Semināra darba valoda – angļu.

Semināru organizē LLU SIA LAAPC sadarbībā ar EWRS. Plašāka informācija par semināru un pieteikuma formas atrodamas http://www.laapc.lv/aktualitates/apmacibas/6th-meeting-of-the-ewrs-working-group-weeds-and-biodiversity-in-riga-latvia-28-29-september-2016/

Pievienots 04/04/2016