Auzu proteīns ekstrudētu produktu ieguvē (P25)
Projekta mērķis ir pētīt auzu izmantošanas iespējas gaļas aizstājēj produktu ieguvei.
Projekta mērķis ir pētīt auzu izmantošanas iespējas gaļas aizstājēj produktu ieguvei.
Projekta uzdevumi:
- izvērtēt auzu proteīna kvalitātes parametrus;
- izstrādāt auzu olbaltumvielu mitrās ekstrakcijas metodi auzu olbaltumvielu koncentrāta ieguvei;
- izvērtēt iegūto produktu (ekstrudātu) kvalitātes parametrus.
Plānotās aktivitātes un rezultāti
-
Literatūras apkopošana par:
-olbaltumvielu koncentrātu/izolātu ieguves iespējām;
-auzu īpašībām, šķirņu ķīmiskā sastāva izvērtējumu;
-olbaltumvielu funkcionalitāti pārtikas sistēmās;
-ekstrūzijas iekārtu sistēmām (presformas, skrūvju veidi utt.);
-ekstrudāta sastāva izvērtējumu. -
Eksperimentālais darbs:
-olbaltumvielu koncentrāta /izolāta ieguve;
-olbaltumvielu produkta kvalitātes parametru izvērtējums;
-auzu proteīna ekstrudāta ieguve izmantojot mitro ekstrūziju;
-alternatīvo olbaltumvielu produktu ekstrūzija salīdzinājumam;
-izstrādāto produktu kvalitātes parametru izvērtējums. -
Publicitāte:
Pētījumu laikā iegūto rezultātu apstrāde, analīze un apkopojums zinātniskā rakstā starptautiskā Scopus un/vai Web of science citējamā žurnālā. -
Publicitāte:
Pētījumu laikā iegūto rezultātu apstrāde, analīze, apkopojums un prezentēšanā vismaz starptautiskā konferencē.