Pārlekt uz galveno saturu

Auzu proteīns ekstrudētu produktu ieguvē (P25)

Projekta numurs
3.2.-10/6
Struktūrvienības kods
P25
Mērķis

Projekta mērķis ir pētīt auzu izmantošanas iespējas gaļas aizstājēj produktu ieguvei.

Projekta mērķis ir pētīt auzu izmantošanas iespējas gaļas aizstājēj produktu ieguvei.

Projekta uzdevumi:​​​​​​​

  1. izvērtēt auzu proteīna kvalitātes parametrus;
  2. ​​​​​​​izstrādāt auzu olbaltumvielu mitrās ekstrakcijas metodi auzu olbaltumvielu koncentrāta ieguvei;
  3. izvērtēt iegūto produktu (ekstrudātu) kvalitātes parametrus.

Plānotās aktivitātes un rezultāti

  1. Literatūras apkopošana par:
    -olbaltumvielu koncentrātu/izolātu ieguves iespējām;
    -auzu īpašībām, šķirņu ķīmiskā sastāva izvērtējumu;
    -
    olbaltumvielu funkcionalitāti pārtikas sistēmās;
    -ekstrūzijas iekārtu sistēmām (presformas, skrūvju veidi utt.);
    -ekstrudāta sastāva izvērtējumu.

  2. Eksperimentālais darbs:
    -olbaltumvielu koncentrāta /izolāta ieguve;
    -olbaltumvielu produkta kvalitātes parametru izvērtējums;
    -auzu proteīna ekstrudāta ieguve izmantojot mitro ekstrūziju;
    -alternatīvo olbaltumvielu produktu ekstrūzija salīdzinājumam;
    -izstrādāto produktu kvalitātes parametru izvērtējums.

  3. Publicitāte:
    Pētījumu laikā iegūto rezultātu apstrāde, analīze un apkopojums zinātniskā rakstā starptautiskā Scopus un/vai Web of science citējamā žurnālā.

  4. Publicitāte:
    ​​​​​​​Pētījumu laikā iegūto rezultātu apstrāde, analīze, apkopojums un prezentēšanā vismaz starptautiskā konferencē.

 

Iestādes loma projektā
Projekta iesniedzējs
Projekta uzsākšanas datums
Projekta beigu datums
Projekta vadītājs
Dr.sc.ing. Tatjana Ķince
Projekta iestāde
LBTU
Pievienots 19/04/2024