Pārtika
PĀRTIKAS INSTITŪTS
- jauni un uzlaboti augu (graudi, augļi, ogas, dārzeņi, kartupeļi) un dzīvnieku valsts (piens, gaļa, zivis) pārtikas produkti un to ražošanas tehnoloģijas un uzturvērtības pētījumi,
- netradicionālu pārtikas izejvielu, kā arī blakusproduktu piemērotība, izmantošana pārstrādei un jaunu produktu ieguvei,
- pārtikas drošība un risku vadība (pārtikas izejvielu, produktu kvalitāte un nekaitīgums),
- bioloģiski aktīvu vielu izpēte pārtikas izejvielās un produktos,
- pārtikas produktu sensorā vērtēšana un struktūrmehānisko īpašību izpēte,
- augstas gatavības pusfabrikātu ražošana un iegūto produktu kvalitātes izmaiņas uzglabāšanas laikā,
- pārtikas produktu uzglabāšanas režīmu un laika optimizācija,
- funkcionālie pārtikas produkti un augu valsts produktu uzturvērtības paaugstināšanas iespējas,
- risinājumu pārtikas atkritumu apjoma samazināšanai,
- jauni iepakošanas risinājumi un tehnoloģiju pielietojums pārtikas produktiem,
- veselīga uztura pamatprincipu nodrošinājums sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumos,
- lauksaimniecības un pārtikas produktu ķīmiskā sastāva un tā izmaiņu pētījumi. Ūdens kvalitātes pētījumi,
- viesmīlības kompetences iegūšana, pakalpojumi un to kvalitātes uzturēšana.