Pārtika
Galvenās LBTU un uzņēmēju sadarbības jomas attīstot jaunus produktus un tehnoloģijas:- pārtikas tehnoloģija, kvalitāte un drošība.
Piedāvātās tēmas | Konsultanti | E-pasts |
---|---|---|
Zivju produktu kvalitātes izpēte un derīguma termiņa noteikšana | Dr.sc.ing. Ilze Grāmatiņa | Rīgas iela 22A, 218. kab., 6321075 Skatīt e-pastu |
Gaļas produktu kvalitātes izpēte un derīguma termiņa noteikšana | ||
Zivju un gaļas kvalitātes izpēte | ||
Augu ekstraktu pielietojums gaļas un zivju pārstrādē | ||
Augstspiediena apstrādes ietekme uz gaļas, zivju kvalitāti un derīguma termiņu | ||
Sous vides tehnoloģijas pielietojums gaļas un zivju produktu ražošanā | ||
Aizsargkultūru pielietojums gaļas un gaļas produktu derīguma termiņa pagarināšanā | ||
Gaļas kvalitātes izmaiņas nogatavināšanas procesa laikā | ||
Jaunu augļu, dārzeņu produktu izstrāde | Dr. sc. ing. Solvita Kampuse | Rīgas iela 22A Skatīt e-pastu |
Derīguma termiņa noteikšana un pagarināšanas iespējas augļu, dārzeņu produktos | ||
Augļu, dārzeņu produkti ar paaugstinātu bioaktīvo vielu saturu | ||
Dažādu tehnoloģisko risinājumu pielietojums bioaktīvo savienojumu saglabāšanai augļu, dārzeņu produktos | ||
Jaunu pārtikas produktu izstrāde un kvalitātes izvērtējums, pārtikas produktu derīguma termiņa pagarināšanas iespējas, pārtikas produktu derīguma termiņa noteikšana, tai skaitā paātrinātās derīguma termiņa metodes izmantošana | Dr. sc. ing. Tatjana Ķince | Rīgas iela 22A Skatīt e-pastu |
Alternatīvie, netradicionālie olbaltumvielu avoti | Dr. sc. ing. Ilga Gedrovica | Skatīt e-pastu |
Augu bioloģiski aktīvie savienojumi, dabīgie antioksidanti, to izmantošanas iespējas pārtika produktos | Dr. sc. ing. Lolita Tomsone | Skatīt e-pastu |
Jaunpiena kvalitātes izvērtējums un to izmantošana jauno produktu radīšanai | Dr. sc. ing. Jeļena Zagorska | Rīgas iela 22A, 63021075 Skatīt e-pastu |
Sūkalu pārstrādes iespējas un tehnoloģijas | ||
Derīguma termiņa pagarināšanas iespējas | ||
Piena desertu receptūru izstrāde un pilnveidošana | ||
Skābpiena produktu kvalitātes izpēte un pilnveidošana (ieraugi, enzīmi, piedevas) | ||
Sviesta un līdzīgo produktu kvalitātes izpēte un pilnveidošana | ||
Piena (konvencionālā un bioloģiskā) kvalitātes izpēte | ||
Pārtikas produktu sensorā novērtēšana | Dr. sc. ing. Evita Straumīte | Skatīt e-pastu |
Jaunu produktu izstrāde no graudaugiem un to kvalitātes izvērtēšana | ||
Piena pārstrādes tehnoloģijas, produktu kvalitāte un nekaitīgums | Dr. sc. ing. Inga Ciproviča | Skatīt e-pastu |
Piena produktu biopieejamība, veselīguma marķējums | ||
Pārtikas iepakojuma materiālu un iepakošanas tehnoloģiju (VP, MAP, EMAP, Sous vide, aktīvais un inteliģentais iepakojums, un termiskā apstrāde iepakojumā) izmantošana pārtikas produktu realizācijas termiņa nodrošināšanai / pagarināšanai | Prof.,Dr.sc.ing. Sandra Muižniece-Brasava | Skatīt e-pastu |
Dabai draudzīgo un konvencionālo ( vienslāņa un daudzslāņu laminētie materiāli) iepakojumu optimizācija | ||
Iepakojums kā būtisks pārtikas produktu pievienotās vērtības elements | ||
Jaunu pārtikas produktu izstrāde un kvalitātes izvērtējums | Dr. sc. ing. Mārtiņš Šabovics | Skatīt e-pastu |
Graudaugu produktu (miltu) ekstruģēšana | ||
Gaistošo savienojumu identificēšana pārtikas produktos pielietojot gāzu hromatogrāfu | ||
Pārtikas produktu struktūrmehānisko īpašību noteikšana | ||
Bioloģiski aktīvie savienojumi un to noteikšanas metodes augu valsts produktos | Dr. sc. ing. Māra Dūma | Skatīt e-pastu |
Pārtikas produktu HPLC analīzes | Bc. chem. Anete Ķeķe | Skatīt e-pastu |
Pārtikas produktu HPLC analīzes/ bezalkoholiskie dzērieni | Dr. sc. ing. Ingmārs Cikmanis | Skatīt e-pastu |
Ūdens analīzes | Dr.chem. Ilze Čakste | Skatīt e-pastu |
Iepakojuma materiālu īpašības | ||
Uzturs, veselīgs uzturs dažādām iedzīvotāju grupām, diētas, vegānisms, uztura ieradumu pētījumi, uztura rekomendācijas | Dr. sc. ing. Ilze Beitāne | Skatīt e-pastu |
Gaļas pārstrādes tehnoloģijas | Mg.sc.ing. Sanita Sazonova | Skatīt e-pastu |
Gaļas blakusproduktu pārstrāde, kurus var izmantot cilvēku uzturā | ||
Zivju pārstrādes tehnoloģijas |