Pārlekt uz galveno saturu

Pārtika

Galvenās LBTU un uzņēmēju sadarbības jomas attīstot jaunus produktus un tehnoloģijas:
  • pārtikas tehnoloģija, kvalitāte un drošība.
Piedāvātās tēmas Konsultanti E-pasts
Zivju produktu kvalitātes izpēte un derīguma termiņa noteikšana Dr.sc.ing. Ilze Grāmatiņa Rīgas iela 22A, 218. kab., 6321075

Gaļas produktu kvalitātes izpēte un derīguma termiņa noteikšana
Zivju un gaļas kvalitātes izpēte
Augu ekstraktu pielietojums gaļas un zivju pārstrādē
Augstspiediena apstrādes ietekme uz gaļas, zivju kvalitāti un derīguma termiņu
Sous vides tehnoloģijas pielietojums gaļas un zivju produktu ražošanā
Aizsargkultūru pielietojums gaļas un gaļas produktu derīguma termiņa pagarināšanā
Gaļas kvalitātes izmaiņas nogatavināšanas procesa laikā
Jaunu augļu, dārzeņu produktu izstrāde Dr. sc. ing. Solvita Kampuse Rīgas iela 22A

Derīguma termiņa noteikšana un pagarināšanas iespējas augļu, dārzeņu produktos
Augļu, dārzeņu produkti ar paaugstinātu bioaktīvo vielu saturu
Dažādu tehnoloģisko risinājumu pielietojums bioaktīvo savienojumu saglabāšanai augļu, dārzeņu produktos
Jaunu pārtikas produktu izstrāde un kvalitātes izvērtējums, pārtikas produktu derīguma termiņa pagarināšanas iespējas, pārtikas produktu derīguma termiņa noteikšana, tai skaitā paātrinātās derīguma termiņa metodes izmantošana Dr. sc. ing. Tatjana Ķince Rīgas iela 22A

Alternatīvie, netradicionālie olbaltumvielu avoti Dr. sc. ing. Ilga Gedrovica
Augu bioloģiski aktīvie savienojumi, dabīgie antioksidanti, to izmantošanas iespējas pārtika produktos Dr. sc. ing. Lolita Tomsone
Jaunpiena kvalitātes izvērtējums un to izmantošana jauno produktu radīšanai Dr. sc. ing. Jeļena Zagorska Rīgas iela 22A,
63021075

Sūkalu pārstrādes iespējas un tehnoloģijas
Derīguma termiņa pagarināšanas iespējas
Piena desertu receptūru izstrāde un pilnveidošana
Skābpiena produktu kvalitātes izpēte un pilnveidošana (ieraugi, enzīmi, piedevas)
Sviesta un līdzīgo produktu kvalitātes izpēte un pilnveidošana
Piena (konvencionālā un bioloģiskā) kvalitātes izpēte
Pārtikas produktu sensorā novērtēšana Dr. sc. ing. Evita Straumīte
Jaunu produktu izstrāde no graudaugiem un to kvalitātes izvērtēšana
Piena pārstrādes tehnoloģijas, produktu kvalitāte un nekaitīgums Dr. sc. ing. Inga Ciproviča
Piena produktu biopieejamība, veselīguma marķējums
Pārtikas iepakojuma materiālu un iepakošanas tehnoloģiju (VP, MAP, EMAP, Sous vide, aktīvais un inteliģentais iepakojums, un termiskā apstrāde iepakojumā) izmantošana pārtikas produktu realizācijas termiņa nodrošināšanai / pagarināšanai Prof.,Dr.sc.ing. Sandra Muižniece-Brasava
Dabai draudzīgo un konvencionālo ( vienslāņa un daudzslāņu laminētie materiāli) iepakojumu optimizācija
Iepakojums kā būtisks pārtikas produktu pievienotās vērtības elements
Jaunu pārtikas produktu izstrāde un kvalitātes izvērtējums Dr. sc. ing. Mārtiņš Šabovics
Graudaugu produktu (miltu) ekstruģēšana
Gaistošo savienojumu identificēšana pārtikas produktos pielietojot gāzu hromatogrāfu
Pārtikas produktu struktūrmehānisko īpašību noteikšana
Bioloģiski aktīvie savienojumi un to noteikšanas metodes augu valsts produktos Dr. sc. ing. Māra Dūma
Pārtikas produktu HPLC analīzes Bc. chem. Anete Ķeķe
Pārtikas produktu HPLC analīzes/ bezalkoholiskie dzērieni Dr. sc. ing. Ingmārs Cikmanis
Ūdens analīzes Dr.chem. Ilze Čakste
Iepakojuma materiālu īpašības
Uzturs, veselīgs uzturs dažādām iedzīvotāju grupām, diētas, vegānisms, uztura ieradumu pētījumi, uztura rekomendācijas Dr. sc. ing. Ilze Beitāne
Gaļas pārstrādes tehnoloģijas Mg.sc.ing. Sanita Sazonova
Gaļas blakusproduktu pārstrāde, kurus var izmantot cilvēku uzturā
Zivju pārstrādes tehnoloģijas