Pārlekt uz galveno saturu

Pārtika

  PĀRTIKAS INSTITŪTS

  • jauni un uzlaboti augu (graudi, augļi, ogas, dārzeņi, kartupeļi) un dzīvnieku valsts (piens, gaļa, zivis) pārtikas produkti un to ražošanas tehnoloģijas un uzturvērtības pētījumi,
  • netradicionālu pārtikas izejvielu, kā arī blakusproduktu piemērotība, izmantošana pārstrādei un jaunu produktu ieguvei,
  • pārtikas drošība un risku vadība (pārtikas izejvielu, produktu kvalitāte un nekaitīgums),
  • bioloģiski aktīvu vielu izpēte pārtikas izejvielās un produktos,
  • pārtikas produktu sensorā vērtēšana un struktūrmehānisko īpašību izpēte,
  • augstas gatavības pusfabrikātu ražošana un iegūto produktu kvalitātes izmaiņas uzglabāšanas laikā,
  • pārtikas produktu uzglabāšanas režīmu un laika optimizācija,
  • funkcionālie pārtikas produkti un augu valsts produktu uzturvērtības paaugstināšanas iespējas,
  • risinājumu pārtikas atkritumu apjoma samazināšanai,
  • jauni iepakošanas risinājumi un tehnoloģiju pielietojums pārtikas produktiem,
  • veselīga uztura pamatprincipu nodrošinājums sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumos,
  • lauksaimniecības un pārtikas produktu ķīmiskā sastāva un tā izmaiņu pētījumi. Ūdens kvalitātes pētījumi,
  • viesmīlības kompetences iegūšana, pakalpojumi un to kvalitātes uzturēšana.