Aizvadīta 4. Viesmīlības vasaras skola
Jau ceturto reizi Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes (LBTU) Pārtikas tehnoloģijas fakultāte interesentiem organizēja profesionālās karjeras atbalsta pasākumu "Viesmīlības vasaras skola", lai iepazīstinātu ar viesmīlības un ēdināšanas nozari pasaules mērogā. Dažādas nodarbības tiešsaistē un klātienē četru dienu garumā vadīja gan LBTU mācībspēki, gan studējošie, kuri ir topošie restorānu un viesnīcu vadītāji.
Šogad vasaras skola pulcēja dalībniekus no dažādām Latvijas izglītības iestādēm - Jelgavas 4. vidusskolas, Jelgavas Valsts ģimnāzijas, Jelgavas tehnikuma, Bauskas Valsts ģimnāzijas, Olaines 1. vidusskolas, Talsu 2. vidusskolas, Latvijas Tālmācības profesionālā centra, Eiropas Tālmācības vidusskolas, Saldus tehnikuma, Ventspils tehnikuma un Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma Saulaines teritoriālās struktūrvienības. Šie jaunieši saņēma apliecinājumus par veiksmīgu dalību organizētajā pasākumā.
Šī gada tematika bija "Viesmīlības pasaule", tādējādi jaunieši guva priekšstatu par viesmīlības nozari ne tikai Latvijā, bet arī pasaules mērogā. Četru dienu laikā gan tiešsaistē, gan noslēdzošajā dienā klātienē mācībspēki, iesaistot skolas dalībniekus, informēja par viesmīlības jomas aktualitātēm. Nodarbību laikā tika rasta atbilde uz jautājumu - kas tad ir viesmīlība?
Dalībnieki ieguva saturīgas atziņas par neverbālo komunikāciju un ēdināšanas pakalpojumu sniedzējiem plašajā pasaulē, savukārt mūsdienu uztura aktualitātēs šobrīd orientējas ikviens skolas dalībnieks. Tāpat jaunieši izzināja Latvijas maizes kultūrvēsturisko un mūsdienu piedāvājumu, kā arī garšaugus un ēdamos ziedus Latvijas apkārtnē.
Turklāt klātienes nodarbībā studiju programmas "Ēdināšanas un viesnīcu uzņēmējdarbība" trīs studenti izklāstīja savu studiju noslēgumu darbu tematiku, sniedzot iespēju uzzināt gan par Lean sistēmu viesmīlības uzņēmumos, gan par sensoro mārketingu, gan par Zaļo sertifikātu viesu mītnes Latvijā.
Skolas dalībnieki bija iepriecināti satikties klātienē un kopīgi eksperimentēt ķīmijas laboratorijā, kā arī praktiski pagatavot divus klasiskus pasaules desertus - Pavlovas kūku un šokolādes brauniju. Noslēgumā klātesošie apskatīja arī studiju vidi un atklāja Jelgavas pils noslēpumus.
Vasaras skolas izskaņā Viesmīlības skolas vadītāja Gita Krūmiņa-Zemture veltīja jauniešiem atzinīgus vārdus: "Latvijas nākotne ir labās rokās, jo Latvijā ir jaunieši, kuri izvēlējušies sevi izaicināt, kā arī pilnveidotu sevi un savas zināšanas."
Jāatzīmē, ka Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte (LBTU) vasarā - jūlijā un augustā - organizē jauno studentu uzņemšanu. No 18. līdz 24. jūlijam ikvienam ir iespēja klātienē pretendēt uz kādu no studiju vietām visās pamatstudiju un maģistra studiju programmās. Savukārt elektroniskā pieteikšanās pamatstudijām sāksies no 14. jūlija, izmantojot e-pakalpojumu portālā www.latvija.lv/studijas.