Zinātniski pamatoti labas ražošanas prakses ieteikumi Campylobacter spp. izplatības samazināšanai svaigā putnu gaļā
1. Apzināt aktuālo situāciju par Campylobacter spp. mikroorganismu izplatību svaigā putnu gaļā Latvijā;
2. Novērtēt Campylobacter spp. mikroorganismu izplatību ietekmējošos faktorus pārtikas ķēdē no primārās ražošanas līdz mazumtirdzniecībai;
3. Izstrādāt zinātniski pamatotus labas ražošanas prakses ieteikumus Campylobacter spp. mikroorganismu izplatības samazināšanai.
Projekta īstenošana radīs plašāku priekšstatu par Campylobacter spp. mikroorganismu izplatību pārtikas ķēdē Latvijā, izstrādātie labas ražošanas prakses ieteikumi ļaus mērķtiecīgi veikt pasākumus kampilobaktēriju izplatības samazināšanai pārtikas apritē.
1. Broilercāļu gaļas paraugu noņemšana un Campylobacter kvalitatīvā un kvantitatīvā noteikšana.
2. Iegūto rezultātu analīze, iespējamo Campylobacter izplatību veicinošo ražošanas faktoru identificēšana.
3. Analizēt citu ES dalībvalstu pieredzi Campylobacter kvalitatīvā un kvantitatīvā noteikšanā un izmantoto stratēģiju Campylobacter izplatības mazināšanai pārtikas ķēdē.
4. Zinātniski pamatotu labas ražošanas prakses ieteikumu izstrāde Campylobacter spp. izplatības samazināšanai.
Plānotās aktivitātes un rezultāti
1. Broilercāļu gaļas paraugu noņemšana un Campylobacter kvalitatīvā un kvantitatīvā noteikšana.
2. Iegūto rezultātu analīze, iespējamo Campylobacter izplatību veicinošo ražošanas faktoru identificēšana.
3. Analizēt citu ES dalībvalstu pieredzi Campylobacter kvalitatīvā un kvantitatīvā noteikšanā un izmantoto stratēģiju Campylobacter izplatības mazināšanai pārtikas ķēdē.
4. Zinātniski pamatotu labas ražošanas prakses ieteikumu izstrāde Campylobacter spp. izplatības samazināšanai.
26 656.27 EUR